www.car.cz
 

Obnovená Rallye Lužických hor 2005 právě za měsíc
     6.5.2005 22:49 - tisková zpráva


Rallye Lužických hor 2005
( 3. - 4. června 2005 )

Již za měsíc se začnou do příhraničního města Hrádku nad Nisou sjíždět soutěžní posádky z celé ČR, aby odstartovaly do 8. ročníku obnovené Rallye Lužických hor 2005, jejíž pořadatelem je Autoklub Hrádek nad Nisou. Jan Krečman, který přesedl ze spolujezdeckého sedadla do ředitelského křesla říká, že definitivní podoba trati je potvrzena. Měří 209 kilometrů a osm rychlostních asfaltových i šotolinových zkoušek činí 81 km. Propustnost trati je 100 vozidel.


 Všechny povolovací náležitosti jsou v šanonu. V polovině dubna byl zahájen příjem přihlášek, který skončí 27. května. Trať bude oficiálně zveřejněna, zejména kvůli možnosti nepovolených jízd, až v úterý 31. května na stránkách soutěže. Seznamovací jízdy budou probíhat 2. a 3. června. Tiskové středisko se pro novináře otevře v pátek 3. 6. ve 12 hodin. Od 13 hodin začne ve stejný den administrativní přejímka na městském úřadě a přímo na náměstí na ní naváže o půl hodiny později přejímka technická.


 Nyní se dokončují bezpečnostní plán, tisk map, itinerářů a všech potřebných označení pro posádky a jejich doprovody. Organizátoři se těší na start úspěšně závodícího hudebníka Daniela Landy, který by měl letos absolvovat většinu soutěží ČMPR. V jednání je i start Štěpána Vojtěcha s Peugeotem 206 WRC.

I díky nostalgickým vzpomínkám se na trati Rallye Lužických hor 2005 objeví i  závodníci, kteří pamatují tuto soutěž a frýdlantskou Rallye Smědá ( část jejich erzet bude využito i letos ) před dvaceti lety. Patří mezi ně   Jiří Hendrich a Tomáš Drásta. O zaslaných přihláškách zajímavých posádek Vás budeme informovat v dalších tiskových zprávách.

Hrádek nad Nisou 4. 5. 2005                           Mgr. Pavel Vydra
                                                                vedoucí tiskového střediska RLH 05


 
 
Fotogalerie:   Praha 2004 od Pavla Paláčka

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose