www.car.cz
 

Pech jede do Hradce bojovat o druhý letošní titul
     5.10.2005 17:50 - tisková zpráva


Po titulu absolutních mistrů České republiky v rallye pro rok 2005, který posádka Václav Pech jun. – Petr Uhel získala před deseti dny v Příbrami může již tuto sobotu vybojovat i o druhý domácí titul mistra v rallyesprintech. Předposlední podnik se uskuteční tento víkend v Hradci Králové a pokud Václav Pech jun. zvítězí, stane se mistrem i ve sprintrallye.

Teď se již plně soustředíme na tuto soutěž.Po zisku titulu mistra republiky v rallye před týdnem v Příbrami, máme totiž možnost získat druhý domácí titul v rallyesprintech. Bodová matematika je jasná – pokud vyhrajeme v Hradci, titul je náš bez ohledu na umístění našich soupeřů v tomto i v posledním podniku šampionátu. Každopádně budeme moci nastoupit do rallye s vědomím, že k zisku titulu budeme mít vlastně dva pokusy. Pokud by se to nepodařilo již tento víkend, budeme mít možnost ještě na posledním sprintu ve Vsetíně,“ vysvětluje Václav Pech jun.

Zisk druhého domácího titulu by plzeňskému jezdci přinesl další primát. Zatím se od roku 2000, od kdy se tento model dvou domácích šampionátů jezdí, nikomu nepodařilo získat v jednom roce oba zmíněné tituly.

Pečlivou přípravou prošlo i soutěžní auto. Na Rallye Příbram technika trošku zazlobila a zkomplikovala do té doby hladký průběh soutěže, když pokažený starter „nadělil“ posádce čtyři trestné minuty za opožděný start do RZty.

Hradečtí pořadatelé slibují náročnou a velmi technickou trať. Tento podnik je v domácím seriálu zařazen letos poprvé, takže naše neznalost místních tratí není žádnou nevýhodou, protože stejně na tom budou naši soupeři. Pořadatel po vzoru jiných soutěží zařadil na páteční večer krátký prolog, který se pojede za tmy a vede přímo ulicemi Hradce Králové a určitě bude zase divácky plně obsazen,“ říká Václav Pech jun.
 
Sprintrallye v Hradci Králové začíná v pátek večer již zmíněnou speciální noční zkouškou. Vstříc sobotním RZtám se vydají posádky z Žamberku v sobotu ráno v 8:30. Po absolvování 6 rychlostních zkoušek se vrátí zpět na toto místo, kde vítěz sprintu by měl projet cílovou rampou v 15:30.
 
Jaroslav Štauber
www.RallyeJournal.cz


 
 
Fotogalerie:   Rallye Fulnek 2005, foto Jiří Rohlena

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose