www.car.cz
 

Štěpán Vojtěch chce v Hradci ještě tvrdě bojovat o titul
     7.10.2005 20:46 - tisková zpráva


Štěpán a OMV Rally Team musí v předposledním závodu jedině vyhrát ....

Plna odhodlání uchovat si šanci na mistrovský primát ve sprintrallye se dnes postaví na trať Labské rallye posádka Peugeotu 206 WRC Štěpán Vojtěch a Michal Ernst. Přestože domácí titul jim zajistí jen vítězství v obou zbývajících podnicích šampionátu nebo závažná chyba nejvážnějšího soupeře Václava Pecha jun., nervozita z nich rozhodně neprýští.

„Už jsme otrlí,“ usmívá se ŠTĚPÁN VOJTĚCH a vzápětí podotýká: „Ale rozhodně nechceme nic podcenit!“ Po vítězství před čtrnácti dny v Příbrami se členům OMV Rallye Teamu notně zvedlo sebevědomí a nyní oba jezdci pevně věří v další triumf. „Od začátku mistrovství jedeme s Pechem vyrovnanou partii, kterou rozhodují převážně technické problémy,“ připomíná Vojtěch nedojetý červnový závod v Kopné.

Právě absence bodů z tohoto závodu chybí Vojtěchovi s Ernstem v dostizích na největšího konkurenta Pecha. Jejich Peugot 206 WRC je však tentokrát ve vynikajícím stavu a momentálně druzí závodníci celkového pořadí mistrovství žádné problémy ani neočekávají.

Ve čtvrtek odpoledne si na tratě zbrusu nového podniku šampionátu vyzkoušeli členové OMV Rallye Teamu dvakrát, v pátek před speciální super zkouškou na ně vyjedou ještě jednou. Status nováčka Labské rallye by podle Vojtěcha mohl nahrávat do karet právě jim. „Pech působí v české rallye mnohem déle než my a některé závody by už mohl jezdit téměř poslepu,“ říká Štěpán. Do boje o metr vysoký a 25 kilogramů těžký putovní pohár by proto měly dvě nejlepší posádky průběžného pořadí českého mistrovství ve sprintrallye obrazně vyjet ze stejné startovní čáry. „V Hradci budeme mít podmínky srovnané,“ konstatuje optimisticky Vojtěch.

Sprintrallye v Hradci Králové bude po páteční noční zkoušce kolem všesportovního stadionu pokračovat v sobotu od 9:00 v okolí Žamberku. Vítěz bude na cílové rampě v Žamberku na náměstí očekáván v 15:30, mezitím však musí úspěšně absolvovat šest rychlostních zkoušek.


PR


 
 
Fotogalerie:   1. Agrotec rally Hustopeče - mapy

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose