www.car.cz
 

Vsetín slibuje čtyři WRC na startu a boj o titul v PV
     3.11.2005 12:00 - Pavel Jelínek


O víkendu zakončí po sezóně dvoudenních rallye také  sezóna jednodeních sprintů. Stane se tak na Valašsku, tedy v tradičním rallyovém kraji, kde mají soutěže velkou podporu a hlavně kde lze  nalézt mnoho parádních  tratí a úseků.

Soutěž nabídne cekem 72 km RZ. Pořadatelé ale poněkud nesmyslně naplánovalki start  na 6:45 hodin ráno, či spíše  v noci !!  Poměrně dlouhé budou také některé spojovací úseky. 

Po fandy je ale důležitá konkurence a ta bude na Vsetínsku poměrně slušná. Na rozdíl od Horácké rallye,  kam přijelo  již hodně prořídlé starovní pole,  je na poslední letošní mistrovský podnik přihlášeno na devět desítek posádek!! To je na závěr sezóny poměrně nečekané.

Do Vsetína přijedou i oba jezdci, kteří letos vybojovali dva nejcennější tituly.  Na čemž již nelze nic změnit. Tedy Václav Pech i Štěpán Vojtěch. Štěpán s Peugeotem 206 WRC totiž musí plnit své povinnosti vůči hlavnímu sponzorovi soutěže, mistr Václav Pech se zase chce loučit s Fordem Focus WRC. Snad to bude probíhat  zcela  jinak, než  na  Horácké rallye.....

Za volanty dalších dvou vozů třídy WRC se objeví ( po  Labské premiéře podruhé) Leoš Flídr a Viktor Szabó.

Mezi produkčními vozy lze očekávat ještě nemalou bitvu, protože právě zde v sobotu padne  rozhodnutí  o novém držiteli titulu v PV. Svedou ji Josef Semerád a Pavel Červenka. Navíc by zde neměl chybět ani třeba Karel Trojan, či Milan Chvojka, který letos jezdil především ME. Všichni uvedení  jezdí  s lancery, jak známo.

Ve skupině A bude konkurence chudší o již jistého mistra Josefa Petáka, ale doma zde pojede Antonín Tlusťák a také Jan Kopecký. Ten ale samozřejmě nepojede  s tovární Fabvirí WRC, ale s modelem   (snímek 4), který přijede plný dojmů z Katalánska, kde dokázal vybojovat Kit Car.

A tak by  šlo  pokračovat. Až na ten ranní start lze očekávat zajímavé  boje a slušnou tečku za sezónou.


 
 
Fotogalerie:   Hořovické kotrmelce od Josefa Němce

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose