www.car.cz
 

Matys a Pondělíček se budou střídat v kitové felicii
     16.2.2006 15:49 - tisková zpráva


Minulý rok na Štěpána přivezl Lukáš Pondělíček do své dílny Škodu Felicia 1,6 Kit Car. K autu „přikoupil“i jejího dosavadního majitele Antonína Matyse a vznikl tak nový soutěžní tým „powered by PONĎA“. Antonín Matys má v plánu soutěže velkého rallyeového šampionátu, zatímco Lukáš Pondělíček se bude věnovat sprintům.

 

Snad jen zasvěcení si všimli, že Lukáš Pondělíček, ladič motocyklů ve třídě superbike a také někdejší mechanik Pepíka Petáka, si odbyl svou premiéru za volantem soutěžního vozu při Horácké rallye v Třebíči v roce 2004. Ještě téhož roku v Modřicích vybojoval svůj první věnec. Minulý rok se za volant dostal opět až když mu to motorky dovolily, tedy až na podzim při Agrotec rallye v Hustopečích. Bylo z toho umístění v první desítce, druhá příčka mezi vozy zařazenými do ČMPR a vítězství ve třídě SA1.

 

Vyhrávat se již naučil a zbývalo ještě to méně populární, tedy kotrmelec, aby byl závodnický křest kompletní. I na to došlo a to hned na následující soutěži v Kramolíně. Lukáš nějak nechtěl vzít na vědomí, že s autem jaké má k dispozici, nemůže chtít prohánět Ducháčka, či Hodaně a tak šel v jedné zatáčce přes čepici. Soutěž však dokončil. Zkušený spolujezdec Luděk Kocman se totiž nenechal vyvést z rovnováhy a pokynem „Dělej jedem, to se stává!“ přiměl po opětovném navrácení na všechny čtyři, nyní již kompletního závodníka, k další jízdě.

 

Všechny dosavadní soutěže absolvoval „Ponďa“ s pronajatými vozy, ale když se naskytla šance zakoupit vlastní stroj, neváhal. Mírně opožděný dárek si přivezl minulou zimu, dva dny po Štědrém dnu. Podařilo se mu spojit příjemné s užitečným. Ve svých dílnách může zúročit své zkušenosti z přípravy auta pro Josefa Petáka a spojením s Antonínem Matysem zajistí i využití drahého stroje po celou sezonu, protože sám se své motocyklové lásky vzdát nechce a může proto startovat jen v jednodenních soutěžích.

 

Premiéru nového týmu tedy vzal při Mogul Šumava Rallye na svá bedra Antonín Matys, který na tratích rychlostních zkoušek není již úplným nováčkem. V roce 2005 absolvoval prakticky kompletní sezonu a v jejím závěru se mohl, spolu se svým spolujezdcem Alešem Vaněčkem, radovat na téměř domácí rallye v Příbrami ze třetího místa ve třídě A6.

 

V celkovém pořadí velkých soutěží i sprintů shodně obsadili desáté místo ve třídě A6 a to přitom celkově v obou šampionátech bodovaly přes dvě desítky posádek. Přesto pro něj bude soutěž na západě Čech premiérová, protože na šumavských erzetách zatím nikdy nestartoval a to samé platí o zimních podmínkách, které jsou na této soutěži očekávány.

 

Lukáš Pondělíček odhaluje cíle před Rallye Šumava: Jedeme do Klatov pro zkušenosti a chceme stmelit nově složený kolektiv lidí. Prakticky vše je pro nás nové a tak jsme si řekli, že když lidé, tedy mechanici i posádka a také auto, zvládnou Šumavu, tak potom zvládneme všechno. Prostě skáčeme do vody a budeme plavat, jak nejlépe dokážeme.

 

Tonda s Alešem mají za úkol projet trať „svižně“, nedělat chyby a ulovit nějaký ten bodík. A hlavně nesmí ublížit autu, protože by byl ohrožen můj start v Okříškách,“ dodal se smíchem a optimismem „Ponďa“, který hned po soutěži jede rovnou do Španělska a tam bude testovat nový superbike pro MS. Zpátky se vrátí až těsně před startem úvodní soutěže MČR v rallysprintech.

 

 

 

Milan Hauer

www.motorsport-review.cz

Tisková informace „powered by PONĎA“

http://www.ponda.cz


 
 
Fotogalerie:   Jan Kopecký, so + ne ve Švédsku 2006

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose