www.car.cz
 

Na AGROTEC WÜRTH rally Hustopeče přihlášeni všichni favorité
     4.4.2006 09:52 - Pavel Jelínek


AGROTEC WÜRTH rally 2006 bude již za dva týdny druhým podnikem šampionátu v jednodenních sprintrally. Termín uzávěrky přihlášek, stanovený na 3. dubna., právě vypršel, takže na sekretariátu soutěže je nyní rušno a pořadatelé zapisují žádosti o start posledních soutěžících. Do pondělního rána se přihlásilo 65 posádek. Mezi nimi již i většina největších favoritů.

 

Josef Semerád, který zazářil na prvním závodě v okolí Okříšek, vyrazí do boje s premiérou svého zcela nového vozu – s Mitsubishi Lancer EVO IX, tedy s nejnovější evolucí zřejmě nejoblíbenějšího soutěžního vozu současnosti. Příprava jeho „devítky“, stejně jako stejného vozu Václava Pecha, probíhá nyní v týmových dílnách na Žebráku, kde je tradiční zázemí Pecha a kde se od letoška staví vůz i pro Josefa Semeráda. Ten se hodlá pokusit o znovuzískání mistrovského titulu v rallyesprintech a navázat tak na svůj triumf v sezóně 2004. A také navázat na výsledky z Okříšek, kde zajel výborně a vyhrál, takže šampionát má skvěle rozjetý. „Naším cílem je vybojovat zpět mistrovský titul. Víme moc dobře, že to nebude nic lehkého, protože konkurence je letos veliká. Vzpomínám si, když jsem přesedl z Lanceru EVO V do EVO sedmičky, se kterou jsem doteď závodil, byla to změna k lepšímu až neskutečná, takže nyní doufám v tu samou, pozitivní změnu, když přesednu do deváté evoluce Lanceru.

 

Se „sedmičkou“ jsme zažili krásné chvíle a symbolicky jsme s ní vyhráli i její derniéru, tím myslím vítězství v Okříškách. Devítky se už nemůžeme dočkat a věříme, že to bude auto, se kterým opět vystoupáme na vrchol,“ těšil se ve své tiskové zprávě Josef Semerád.

 

Dalšími velkými favority na zlato budou Karel Trojan s Petrem Řihákem, či brněnský jezdec Jiří Volf s Petrem Novákem, tedy bramborový a stříbrný z již zmíněných Okříšek. A samozřejmě také úřadující mistr sprintů Pavel Červenka s Jirkou Volfem (ale dalším, než je jeho již zmiňovaný soupeř). Všichni uvedení pojedou s vozy Mitsubishi Lancer EVO, na které sází i plejáda dalších jezdců. S lancery se objeví Radim Tureček, Petr Trnovec, Tomáš Kurka, Zdeněk Vlček, Vladimír Barvík, Milan Pantálek, Tomáš Arazim, Jan Jelínek, Jaroslav Mikulenka, Martin Kožmín, Viktor Szabó, či domácí jezdec Robert Škola.

 

Produkční lancery tak budou ve značné převaze proti vozům Subaru Impreza Sti. Na ty vsadili Daniel Běhálek, či Slovák Igor Fecko, vedle něhož opět usedne fotograf a novinář Viktor Hausknotz. Ten říká: „Jel jsem jako spolujezdec první závod a práce v autě je opravdu dost. Dříve jsem si to neuměl představit. Jsem rád, že se mně splnil velký sen. A že nyní pojedu další soutěž jako navigátor. Tyhle úmysly jsem měl ještě před  tím, než jsem začal fotit. Akorát až doteď nepřišla ta správná nabídka... Jinak v Hustopečích bychom snad měli vyjet s novějším autem, s modelem 2003.“

 

Favoritem třídy S 1600 bude Josef Peták a co nejlépe by rád zajel také loňský vítěz Roman Odložilík. ( Jeho přihláška sice zatím chybí, ale ještě před několika dny prohlašoval, že startovat bude. Vzápětí poté pak odjíždí na závod ME). Rovněž ve zmíněné a v současné době asi nejvíce preferované třídě bude k vidění novinka našich tratí a to Ford Fiesta S 1600 v  rukou kroměřížského Petra Zedníka.

 

Na závody se těším a doufám, že pořadatelé mají objednáno pěkné počasí, abychom se už pěkně svezli na suchých gumách,“ usmívá se Josef Peták, kterému ani náhodou nevadí, že by se již nemělo závodit na sněhu. Ostatně, ještě minulý týden ředitel hustopečské soutěže zapadl při obhlídce erzet v hlubokém sněhu, ale nyní již i na nejvyšších místech trati sníh roztál. Připravenou trasu nekomplikují ani současné záplavy, které doslova řádí na jihu Moravy.

 

Zmiňme ještě domácí posádku Martin Rada – Roman Petr. Na víkendové Valašské rallye představili v předpremiéře a hlavně v rámci testování svoji novinku ve skupině N3 – krásný vůz Alfa Romeo 147 2.0 TWS. Zastavil je před sedmou erzetou únik oleje a tak soutěž nedokončili. Doma pak chystají oficiální premiéru.

 

Pořadatelé v letošním ročníku připravili na trati tři úseky rychlostních zkoušek, které se každá pojedou dvakrát, tedy celkem 6 RZ a na nich šest diváckých míst. Vlastní soutěž se jede v sobotu 15. dubna, takže po ní bude následovat prodloužený velikonoční víkend.

 

Vstup na rally je zdarma, programy budou k dispozici na benzínových pumpách v okolí centra soutěže, či přímo v AGROTECu Hustopeče. Program bude navíc také ke stažení na oficiálních stránkách soutěže.

 

Hlavní partneři akce jsou: generální sponzor: Würth

Hlavní sponzoři: Eurotel, CAC LEASING, CASTROL, Česká pojišťovna

 

 

Oficiální stránky: http://www.AGROTECautoklub.cz/

                          http://www.AGROTEC.cz/

 

 

 

Tisková informace 2. AGROTEC WÜRTH rally 2006 č.7

V Brně 3. dubna 2006

 

Pavel Jelínek

Media servis

www.car.cz , www.motormix.cz 

 

 

Časový harmonogram II. Agrotec Würth Rally Hustopeče 2006

 

Sobota 15. dubna 2006

 

RZ 1 Uherčická           9,24 km     8:21 hod.

RZ 2 Divácká             13,23 km    8:39

RZ 3 Velkopavlovická  15,31 km    9:03

 

RZ 4 Uherčická            9,24 km    11:02

RZ 5 Divácká             13,23 km    11:20

RZ 6 Velkopavlovická  15,31 km    11:44

 

Celková délka 75,56 km


 
 
Fotogalerie:   Vzpomínka na dávné doby od Jirky Rohleny

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose