www.car.cz
 

Luboše Minaříka (Felicia Kit Car) čeká sprint v Hustopečích
     12.4.2006 22:33 - tisková zpráva


Sezóna s letopočtem 2006 je již v plném proudu a účastníky letošního Mistrovství ČR ve sprintrally čeká o předvelikonočním víkendu druhé letošní měření sil. Würth Agrotec rally, také někdy přezdívaná jako „rally tisíce hroznů“, otevře jarní část sezóny, která by se již měla odehrávat na suchých tratích, a zavede posádky do vinařské oblasti v okolí Hustopečí.

 

Svoji druhou letošní soutěž absolvuje na cestách a cestičkách mezi vinicemi posádka Lubomír Minařík – Viktor Semela, která se tradičně představí s vozem Škoda Felicia Kit Car.

 

Slušelo by se vzpomenout, že také této posádky se dotýkají letošní neustálé změny v pravidlech pro klasifikaci tříd A6 a S1600. Po předhlášeném vyčlenění kitových vozů ze třídy A6 přišlo v novém bulletinu opětovné navrácení těchto speciálů do A-šestek s tím, že mohou bodovat jak do třídy A6, tak do S1600. Luboš s Viktorem tudíž budou letos bojovat na více frontách.

 

Po vítězném sprintu v Okříškách, kde se valašské posádce podařilo vybojovat nejen prvenství v rámci hodnocení obou svých tříd, ale také v hodnocení skupiny A, zůstala soutěžní Felicia neponičená, týmové mechaniky proto moc práce při přípravě auta na Hustopeče nečekalo. Vzhledem ke změnám povětrnostních podmínek byly na Felicii vyměněny malé sněhové brzdy za větší asfaltové, mechanici provedli repasi tlumičů a převodovky, vůz je tak před svým druhým letošním startem v ideální kondici. „Mimo formu“ se naopak nyní nachází jeho pilot: „Moc dobře se teď necítím, protože prodělávám nějakou virózu. Doufám ale, že do závodu budu fit“, líčí svůj momentální zdravotní stav Luboš.

 

Luboš s Viktorem nemají s rally Hustopeče naprosto žádné zkušenosti. Soutěž mezi vinicemi se v posledních dvou letech konala pouze jako volný podnik a valašská posádka pokaždé na jejím startu chyběla. Ani jeden ze členů posádky tak přesně neví, co je na Würth Agrotec rally čeká: „Jsem zvědav, jaké budou v Hustopečích RZ. Budeme se snažit bojovat o nejvyšší příčky, při pohledu na startovní listinu Hustopečí jsem však zjistil, že máme ve třídě šestnáct aut, takže o umístění na stupních vítězů bude velký boj“, předpovídá vývoj soutěže mladý pilot.

 

Mezi největší favority skupiny A se při rally Hustopeče řadí především loňský vítěz Roman Odložilík s Renaultem Clio S1600, po slušné porci bodů do tabulky šampionátu pokukují také Josef Peták s dalším Renaultem či Antonín Tlusťák s Citroënem Saxo Kit Car. Ve startovním poli se objeví i další dva speciály S1600 s Petrem Zedníkem a Dušanem Kouřilem za volanty. 

 

Na přihlášené posádky čeká v Hustopečích šest rychlostních zkoušek o celkové délce 75,5 km. Start z náměstí v Hustopečích je naplánován na osmou hodinu ranní, cílovou rampou projede první posádka v 12:57 hodin.

 

                                                                                       Jiří Dokulil, ftr-media


 
 
Fotogalerie:   Rallye Korsika 2006, Ivo Nesrovnal

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose