www.car.cz
 

Josef Semerád s premiérou EVO IX vyhrál suverénně sprint v Hustopečích
     16.4.2006 11:02 - Pavel Jelínek


Josef Semerád s premiérou zcela nového vozu Mitsubishi Lancer EVO IX vyhrál sobotní druhý závod devítidílného seriálu mistrovství České republiky ve sprintrallye.

Jelo se v Hustopečích na jihu Moravy a  v  jjích těsném okolí za krásného jarního počasí a vítěz tak zopakoval své vítězství z premiérové soutěže v Okříškách a je nyní jasně v čele průběžné klasifikace s plným počtem 60 bodů. Tehdy  ovšem jel ještě se staším  lancerem. S premiérou nového  vozu byl   tedy plně spokojen. Vše  fungovalo, jak mělo a jezdec předváděl i svůj parádní jezdecký styl, který je nejen efektní, ale tak rychlý, což dokazoval stále narůstající odstup od soupeřů.

Na druhém místě skončili se ztrátou necelé minuty Vladimír Barvík s Petrou Minářovou rovněž na voze Mitsubishi Lancer. Třetí dojeli  Martin Kožmín s Miloslavem Talaváňou, vítězové  loňského Poháru ČMPR, a čtvrtí Jan Jelínek s Miroslavem Kotěnou. Závodu  tedy  kralovaly vozy  Mitsubishi Lacer  různých evolučních stupňů.

Obhájce loňského prvenství Roman Odložilík skon čil  v silné konkurenci  až celkově pátý před Josefem Sedláčekem,  tentokrát startujícím s Nissanem. Pěkné  sedmé místo pak  patřilo v cíli  velmi  spokojenému Lumírovi Firlovi, který se premiérově představil  rovněž s lancerem a který  chce   absolvovat celý šampionát ve sprintech.

Trať nováčka šampionátu nabídla sice pouze šest rychlostních zkoušek v celkové délce 75,56 kilometru, ale  byla velmi a velmi náročná a byla pohřebištěm mnoha favoritů. Z elitní desítky startovního pole pro technické problémy postupně vypadli Miroslav Jandík, Pavel Červenka, či Zdeněk Vlček, kteří vypadli hned v  úvodu. Jiří Volf, který si dělal  ambice  na  některou medaili, podobně  jako získal v Okříškách, havaroval už ve druhém testu na kluzké trati v lesním  úseku. Vozu sice příliš neublížil, ale ani  dvacet  dicáků jej nedokázalo vynést z hlubokého  příkopu. Ve stejném místě  mimochodem skončili šance i  dvou  dalších posádek.

Po páté erzetě odpadl kvůli přehřívání motoru Karel Trojan, který do  té  doby držel skvělou druhou příčku, a po něm předčasně odstoupil také Petr Poulík. 

"Nový vůz fungoval dokonale. Náročná trať mi vyhovovala, i když to hlavně  ráno strašně klouzalo. Vítězstvím se mi podařilo splnit další dílčí cíl v cestě za konečným prvenstvím. V Hustopečích jsem startoval poprvé, takže trati nemohu  srovnávat  s minulými ročníky, ale bylo  to opravdu velmi náročné. Na páté erzetě  v Divákách jsem zatrnul, když jem zavadil kolem o obrubník, ale dobře to dopadlo a nic se nestalo. Jinak vše bylo v pohodě a jsme spokojeni," řekl v cíli Josef Semerád.

První erzetu vyhrál   těsně Karel Trojan a v páté erzetě byl nejrychlejší Barvík, pro kterého je stříbro z druhého podniku sprintového šampionátu jedním  z největších  dosavadních  úspěchů. Jinak vyhrál jedině vítěz.

Další podnik se pojede za měsíc v okolí Tišnova, tedy  opět na  jihu Moravy.

Výsledky - Hustopeče 2006: 
1. Semerád, Ceplecha (Mitsubishi Lancer EVO IX) 47:39,8, 2. Barvík, Mlynářová (Mitsubishi Lancer EVO VI) -59,9, 3. Kožmín, Talaváňa (Mitsubishi Lancer EVO VI) -1:21,5, 4. Jelínek, Kotěna (Mitsubishi Lancer EVO VI) -1:56,0, 5. Odložilík, Rajnoha (Suzuki Ignis) -1:56,8, 6. Sedláček, Marušák (Nissan Almera) -2:11,6.


Průběžné pořadí po dvou soutěžích MČR sprintrallye:

1. Semerád 60 bodů, 2. Barvík 31, 3. Jelínek 25,

4. Volf (Mitsubishi Lancer) 24, 5. Kožmín a Jandík (Mitsubishi Lancer) po 19 bodech


 
 
Fotogalerie:   Rallysprint Hustopeče od Pavla a Tondy Malého

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose