www.car.cz
 

Rallye Pelhřimov se letos v červenci pojede jako Memoriál Tomáše Vojtěcha
     19.4.2006 17:13 - tisková zpráva


V plném tempu příprav je šestý podnik devítidílného seriálu Mediasport Mistrovství České republiky ve sprintrally 2006, kterým bude koncem prvního prázdninového měsíce III. Rallye Pelhřimov 2006. Závod proběhne v termínu 28. – 29. července 2006 jako Memoriál Tomáše Vojtěcha, který při loňském ročníku tragicky zemřel.

 

Pořadatelé ze sdružení Monte Pacov Motorsport pořádají letošní ročník zároveň jako kandidátský podnik pro zařazení do dvoudenních soutěží Mezinárodního mistrovství České republiky pro příští rok.

 

Organizátoři z Pacova se dohodli na spolupráci s rodinou tragicky zemřelého jezdce, který během loňského roku skonal. Byla sobota 16. dubna 2005. Tomáš Vojtěch ztratil na rychlostní zkoušce číslo 4 v Nové Cerekvi vědomí, jeho Peugeot 206 WRC se startovním číslem 5 vyjel mimo silnici, naštěstí zásluhou duchapřítomnosti slovenského spolujezdce Emila Horniačka se havárie obešla bez dalších tragických následků. Jednatřicetiletý liberecký jezdec však navzdory okamžité lékařské pomoci na následky srdeční příhody zemřel.

 

„Pelhřimovský sprintrally se pojede od letošního roku jako memoriál tohoto vynikající soutěžního jezdce a člověka. Štěpán Vojtěch nám přislíbil osobní účast v Pelhřimově a nyní jednáme o způsobu jeho spolupráce. Štěpán ale rozhodně nebude závodit, spíše chceme zvolit vhodnou vzpomínku na jeho zesnulého bratra,“ říká Richard Gnojek, ředitel Rallye Pelhřimov a pokračuje: V současné době máme ve výrobě pomníček pro Tomáše, který bude umístěn v obci Nová Cerekev. A to v místě, kde ukončil svou poslední rally a současně i životní cestu.

 

Povolení k instalaci pomníčku od obce již máme. Širokou motoristickou obec budeme včas informovat o vzpomínkové akci, která proběhne v předvečer startu Rallye Pelhřimov.“

 

V dnešní tiskové informaci můžeme přinést základní časový plán soutěže. Seznamovací jízdy pro soutěžící jsou na programu od čtvrtku 27. července. Představení vybraných posádek před startem rally proběhne v pátek 28. července v 19 hodin na Masarykově náměstí v Pelhřimově, kde se rovněž uskuteční cíl sprintrally.

 

Samotný start proběhne v sobotu 29. července v 8 hodin při výjezdu ze servisní zóny na letišti u Částkovic. Ředitelství sprintrally včetně tiskového střediska bude umístěno v areálu společnosti Silnice Hejda, s.r.o,.v Pelhřimově, kde bude rovněž zřízeno uzavřené parkoviště a kontrola přeskupení. Servisní zóna najde své působiště v prostorách letiště u Částkovic. Zde se rovněž uskuteční závěrečné vyhodnocení, předání cen a doprovodný program.

 

Začátek je stanoven na 19:30 hodin. Pořadatelé počítají s devíti rychlostními zkouškami na třech úsecích v okolí Pelhřimova, definitivní schválení tratě proběhne v těchto dnech. Agilní organizátoři ze sdružení Monte Pacov Motorsport hodlají v letošním roce navázat na předchozí dva úspěšné ročníky a rovněž letos uspořádat kvalitní motoristický podnik.  

 

 

 

V Pelhřimově 17. dubna 2006                                                                  Roman ORDELT

 

   tiskové středisko                                                                                                                                   III. Sprintrallye Pelhřimov 2006


 
 
Fotogalerie:   Rallye Korsika 2006, Ivo Nesrovnal

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose