www.car.cz
 

Vojtěch Štajf je po Tatrách nejlepším Čechem v průběžném pořadí MČR
     1.5.2006 03:02 - tisková zpráva


ŠTAJF PO RALLYE TATRY NEJLEPŠÍM ČECHEM V „MISTRÁKU“ !

 

Vojtěch Štajf se spolujezdcem Jiřím Černochem a vozem Subaru Impreza Spec.C obsadili v konečném hodnocení náročné Matador Rallye Tatry výtečnou čtvrtou příčku, čímž se tato posádka Czech National Subaru Teamu posunula už na třetí pozici v průběžném hodnocení Mezinárodního mistrovství ČR v rallye.

 

Velmi vydařený víkend – těmito slovy lze stručně shrnout reprezentační premiéru posádky Czech National Subaru Teamu Vojtěch Štajf – Jiří Černoch a jejich vozu Subaru Impreza Spec.C. Na start slovenské Matador Rallye Tatry se sjela konkurence z mnoha států, přesto se bílomodrý vůz s číslem 5 rozhodně neztratil. Už od počátku se Štajf s Černochem drželi v elitní společnosti, v průběhu těžké sobotní etapy se propracovávali stále výše a etapu ukončili na čtvrté příčce absolutního pořadí.

 

V neděli pak svoje postavení nejen v klidu uhájili před nebezpečným Jandíkem, ale přiblížili se i třetí příčce, kterou okupoval světem protřelý Bulhar Donchev s dalším vozem Subaru Impreza. Bulhar byl nakonec nad Štajfovy síly, stejně jako nejrychlejší dva jezdci soutěže, Václav Pech a Józef Béreš. Už samotný výčet nejúspěšnějších jmen ale svědčí o tom, že se Vojtěch Štajf ocitl ve skutečně vybrané společnosti. Vždyť Pech a Béreš jsou úřadující šampióni Čech a Slovenska, Donchev zase loni kraloval Evropskému poháru – jih.

 

Dvaatřicetiletý Štajf  tak byl po právu s výsledkem spokojen: „Na tak dobře obsazené soutěže je čtvrtá příčka velkým úspěchem. Navíc jsme zvládli dovést bez škrábnutí do cíle i auto, přestože tratě byly oproti počátečnímu dojmu opravdu náročné – museli jsme zvládnout střídající se povrchy i pneumatikovou loterii zaviněnou počasím. Musím pogratulovat i úspěšnějším soupeřům - potvrdil se náš dojem, že Václav Pech bude letos velmi rychlý a nová technika jej posunula opět o krůček dopředu. I náš vůz ale letos funguje mnohem lépe než loni.

 

Zdá se, že jeho nespolehlivost je pryč a trefujeme se i do správného nastavení.  Za to patří největší dík našim báječným mechanikům, kteří opět precizně připravili auto natolik, že jsem s ním neměli žádný vážnější problém. Pochválit musím ale i pneumatiky Pirelli, které jsme používali a se kterými jsme si moc dobře rozuměli. Dokonce jsme byli mezi ´pirellkářemi´ v cíli vůbec nejlepší… Opravdu to byla pro nás vydařená soutěž!“

 

Dodejme, že díky bodům ze Slovenska se Vojtěch Štajf v českém šampionátu dotáhl na dosud druhého Němce Gassnera, jenž pravděpodobně nebude v MMČR pravidelně startovat. Lídrem mistrovství stále zůstává Rakušan Mörtl, jenž zazářil na zimních soutěžích, svou účast na Rallye Tatry ale nakonec odvolal.

 

Posádka Vojtěch Štajf – Jiří Černoch vybojovala při reprezentační premiéře i cenné body do Evropského poháru, kde obhajuje loňskou třetí příčku. Úspěšný úvod sezóny pro Czech National Subaru Team tak zkrátka na Slovensku doznal dalšího prodloužení…

 

 

 

 

Karel Špaček                                                                                    

Media team


 
 
Fotogalerie:   Octavia Cup od Libora Zhoře

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose