www.car.cz
 

Liška s Jugasem míří na německou Rallye Vogelsberg
     tisková zpráva


Posádka plzeňské stáje Klub Fox Racing Milan Liška a Jaroslav Jugas bude o nastávajícím víkendu startovat v Rallye Vogelsberg. Ta je druhým podnikem mezinárodního mistrovství Německa v automobilových soutěžích. Liška s Jugasem pojedou s vozem Proton Perth EVO VI upraveným pro skupinu N.
Ačkoliv je dvojice plzeňské stáje tradičním účastníkem německého šampionátu, Rallye Vogelsberg je pro ní novinkou. Do mistrovského seriálu je totiž zařazena poprvé, trať je situována do Hesenska. Podnik je dvoudenní, v pátek jsou na pořadu dvě rychlostní zkoušky, v sobotu zbývajících deset. Celková délka rychlostních zkoušek je přibližně 140 kilometrů.

Liška se po dohodě s organizátory podniku byl již minulý týden na tratě rychlostních zkoušek podívat, neboť je v době oficiálního tréninku pracovně zaneprázdněn. „První část, tedy páteční dvě erzety, jsou typicky německé. Jede se převážně v polích po asfaltu a na pořadu je jedno pravoúhlé odbočení za druhým,“ uvedl Milan Liška.

Druhá etapa už má jiný charakter, nejede se jen po asfaltových silnicích, ale zhruba z pětiny tvoří povrch šotolina nejrůznějšího provedení. „Některé úseky jsou strašně rychlé, až z toho mrazí. Kupodivu na nich nejsou pro Německo tradiční retardéry. Zkoušky vedou po širokých asfaltech a silnici lemují pořádné duby. Délka zkoušek je od pěti po zhruba dvacet kilometrů. Ale jsou tam také zajímavé technické pasáže,“ řekl plzeňský jezdec.

Posádka plzeňského týmu Klub Fox Racing se letos vydává do Německa podruhé. Úvodní podnik tamního šampionátu nedokončila, uvázla podobně jako spousta dalších ve sněhových závějích. „Teď máme jasný cíl – být na cílové rampě. Jedeme sice se starším modelem EVO VI, ale auto je dobře připravené. S naší modernější sedmičkou startuje slovenský jezdec Vlado Palko v Rallye Vranov, která je součástí slovenského mistrovství,“ sdělil Plzeňan.

Liška ale nebude jediným českým pilotem na startu, v předběžné startovní listině je ještě Jiří Tošovský, který je přihlášen s vozem Mitsubishi Lancer rovněž ve skupině N. Pořadatelé evidují přihlášky zhruba 75 dvojic. Dvě se přihlásily se speciály Škoda Octavia WRC. Jednu škodovku pilotuje v Česku dobře známý Mathias Kahle a druhou Maik Stölzel.


Pavel Kestler, Klub Fox Racing
tisk info


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose