www.car.cz
 

Druhý pelhřimovský pokus Lubomíra Minaříka
     26.7.2006 08:36 - tisková zpráva


Rallye Pelhřimov se sice řadí mezi naše nejmladší soutěže, její předešlé dva ročníky však ukázaly, že pacovští pořadatelé nejsou žádnými zelenáči a dokáží připravit velmi kvalitní rally.

Přesunutí termínu do druhé poloviny července s sebou přineslo nevýhodu v podobě úmorných veder, zato však také důstojnější místo v kalendáři, ve kterém Pelhřimov uzavírá letošní druhou třetinu šampionátu. O start na šestém závodě letošního sprintového mistrovství projevila zájem více než stovka posádek, které změří své síly na devíti rychlostních zkouškách o celkové délce 87 km.

Mezi přihlášenými nechybí Lubomír Minařík s Viktorem Semelou, kteří mají eminentní zájem o body do šampionátu a  Rallye Pelhřimov je pro ně jednou z nejoblíbenějších soutěží seriálu.

 Letošní sezóna Lubomíra Minaříka probíhá přesně v duchu úsloví „jednou jsi nahoře a jednou dole“. Výborný výkon na zasněžených tratích Rally Vysočina předznamenal, že Lubu s Viktorem není letos radno podceňovat. Jejich prvenství ve skupině A i ve třídě A6 dokládá jen to, že o jejich účinkování v Okříškách nešlo mluvit jinak, než v superlativech. Pak ale přišel na řadu smolný výpadek v Hustopečích a s ním i povážlivá trhlina na jinak bezvadném začátku sezóny.

Následující soutěž v Tišnově znamenala eliminování bodového manka v podobě druhé pozice ve skupině a první ve třídě, ale to bylo také zatím naposledy, kdy Luboš stál na stupních vítězů své skupiny. Rally Agropa byla charakterem trati šitá na míru silnějším vozům a za dané situace bylo páté místo ve skupině maximem. Celý tým se těšil na svoji domácí Kopnou.

Bohužel, slibně se vyvíjející soutěž místní posádce narušil výlet mimo trať a především defekt pneumatiky, z útoku na silnější vozy kategorie S1600 tedy nakonec nebylo nic. V průběžném pořadí šampionátu patří Lubošovi a Viktorovi čtvrté místo ve skupině za trojicí silnějších vozů, oba mladíci však naprosto bezkonkurenčně vévodí třídě A6.

 S Rallye Pelhřimov mají oba členové posádky minimální zkušenosti. Startovali tu sice minulý rok, kvůli tragické smrti Tomáše Vojtěcha se však závodilo jen na třech testech. Bílou Škodu Felicia Kit Car navíc postihla na třetím testu technická závada a naše dvojice se tak do cíle zkrácené soutěže vůbec nedostala: „Soutěž se nám loni líbila jak organizačně, tak pěknými „erzetami“, moc se nám však v Pelhřimově nedařilo. Museli jsme odstoupit kvůli porouchanému servořízení, ze kterého přímo na nás do vozidla tryskal horký olej a z motorového prostoru šel kouř. Naštěstí nic nezačalo hořet“, vrátil se ke smolnému loňskému ročníku pilot Lubomír Minařík. Před šestým letošním startem však neztrácí optimismus: „Doufáme, že smůlu z minulého ročníku prorazíme a že vše bude fungovat tak, jak má. Moc se na start v Pelhřimově těšíme.“ 

Soutěž startuje v sobotu 29. července, kdy počínaje osmou hodinou ranní začnou ze startovní rampy na letišti v Částkovicích sjíždět první posádky. V cíli na náměstí v Pelhřimově je první dvojice očekávána v 17:00 hodin.

Nám nezbývá než sympatické dvojici popřát hodně štěstí a v sobotu jí na trati III. Rallye Pelhřimov držet palce.

        Jiří Dokulil, ftr-media  


 
 
Fotogalerie:   Horácká rally 2005, foto Dan Rozkol, www.motor-photo.com

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose