www.car.cz
 

Štěpán Vojtěch si konečně užívá pořádné dovolené. Na Guatemale
     2.10.2006 09:29 - tisková zpráva


Téměř po šesti letech se rozhodl Štěpán Vojtěch, pilot Czech OMV Rally Teamu, vyrazit na pořádnou dovolenou. Nabitý pracovní program v prázdninových měsících tak až nyní, na konci září, vystřídal za povalování na plážích a lenošení. Koncem minulého týdne totiž odletěl na sedm dní do Guatemaly. Po odpočívání na tomto exotickém místě ho čeká další zajímavý týden, tentokrát na Kubě.
 
Ještě před jeho odletem jsme Štěpána vyzpovídali, jak strávil letní měsíce a zda si našel chvíli věnovat se jiným aktivitám je práce?
 
Jak jsi vůbec strávil léto?
Po Rallye Deutschland jsem byl hodně zaměstnaný ve firmě, protože jsme řešili spoustu důležitých věcí a zásadních kroků, takže více či méně pracovně.
Když je práce, jak píšeš, trochu méně, zvládáš i jiné sporty? Jak se udržuješ v kondici?
Tím, že mi opravdu hodně prostoru teď zabírala práce, tak na sportování nezbývá až tolik času. Nicméně jsem i přes léto našel chvíli zahrát si třeba sálový fotbálek. Známí mě tak trochu „zmanévrovali“ i do golfu. Je to zase něco jiného a to je pro mě výzva. Takže se alespoň takto snažím něco dělat, aby člověk nebyl jenom v práci.
 
Co je pro tebe důležité, když se věnuješ jinému sportu než je rallye? Spíš fyzička, soustředění nebo jde o to úplně vypustit a odreagovat se?
Já myslím, že je to taková směs všeho. Určitě pro rallye je potřeba mít dobrou fyzičku, která je na druhou stranu tak trochu specifická. Jde takové zvláštní cviky. Nejlepší je ale být v závodním kolotoči. Každopádně člověk musí dělat sport, který ho baví. Musí se na něj soustředit, aby ho dělal dobře, ať už jde třeba jen o posilovnu. Mě vždycky bavilo pronikat do nových věcí. Takže já, ač jsem například nikdy nehrál hokej, tak „dát“ ho s lidmi, kteří ho hrají je super. Člověk se od nich učí a vidí potom i pokroky. Já potřebuji hodně pohyb, jelikož jsem od mala sportoval a potřebuji se i odreagovat a u sportu si i trochu sáhnout na dno.
 
Když říkáš sáhnout na dno, co adrenalinové sporty? Tvůj kamarád Aleš Valenta skáče poměrně hodně vysoko. Zkusil sis někdy skočit v Akrobat parku ve Štítech?
V Akrobat parku jsem skákal akorát tak na trampolíně. Ale už jsme to vymýšleli a myslím si, že si to zkusím. Nevím ale, jestli to pro mě bude ten správný adrenalin. Hodně jsem lyžoval a tak už mám svoje hranice trochu posunuté. A až budu skákat v Akrobat parku jako pytel mouky do vody, tak si nejsem jistý jestli půjde úplně o adrenalin.

 

PR

oficiální stránky týmu : www.vojtech.org


 
 
Fotogalerie:   Charouz racing F3000 při WTCC 2006 v Brně 2006 od Jirky Navrkala

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose