www.car.cz
 

Jirka Volf může ve Vsetíně ještě útočit na celkový bronz ve sprintech
     3.11.2006 08:52 - tisková zpráva


 

Víkendová Würth - Partr Rally Vsetín uzavře program Mediasport Mistrovství ČR sprintrally 2006. Na startu soutěže nebudou chybět Jiří Volf s Petrem Novákem, kteří se s vozem Mitsubishi Lancer Evo VIII týmu NTS Plzeň - Gassner Rallisport pokusí zaútočit na stupně vítězů konečného hodnocení šampionátu.

 

Od průběžně třetího Josefa Petáka, který ale ve Vsetíně nestartuje, dělí posádku Volf - Novák 15 započítávaných bodů. Třetí místo absolutně by ve Vsetíně proto stačilo brněnsko-otrokovické dvojici k posunu na stupně vítězů i v konečném hodnocení šampionátu. Jura s Novasem to ale při devátém sprintu nebudou mít vůbec jednoduché.

 

 Prudká změna počasí posledních dní slibuje proklatě záludný povrch: podle čerstvých zpráv sníh střídá led a mokrá vozovka. Po startu na Labské rally, kde se Jiří Volf objevil za volantem Mitsubishi Lancer Evo IX, se posádka ve Vsetíně vrátí do kokpitu Lanceru starší evoluce.

 

„Z rozhodnutí týmu došlo na poslední chvíli ke změně a nám byla přidělena ‚evo-osmička‘. Pro nás to bude trochu handicap, neboť ve Vsetíně se jede hodně proti kopci a v takové situaci se projevuje lepší motor novější evoluce,“ vysvětluje Jiří Volf.

 

V nevýhodě oproti řadě soupeřů budou Jura s Novasem i kvůli tomu, že ve Vsetíně loni nejeli a delší dobu si nevyzkoušeli ani Valašskou rally, jejíž některé tratě se s vsetínským sprintem alespoň částečně překrývají. „I tohle pro nás může být handicap, ale nevím, jak moc se tratě proti loňsku změnily. Na druhou stranu jsou vsetínské erzety technické, což mám rád. Jediný širší úsek nás čeká na trati, kde se jezdí i závod do vrchu. Tam záleží na ideální stopě a mělo by to více vyhovovat klukům, kteří přišli do rally z okruhů,“ myslí si Jirka Volf.

 

Na tratě rychlostních zkoušek budou Jiří Volf s Petrem Novákem vyrážet se startovním číslem 9 a tedy ve skupině, kde je obklopují jejich přímí soupeři v souboji o přední příčky konečného pořadí MČR. Se startovním číslem 7 ale pojede Jaromír Tarabus se Suzuki Ignis S1600.

 

A právě na souboj s ním se Jiří Volf také těší: „Myslím si, že Míra Tarabus s Ignisem zase poletí. Kdysi jsme spolu jezdili ve třídě a řezali se tehdy mezi sebou o mistrák. Bude zajímavé porovnat se, když on pojede s ‚áčkem‘ a my zas s produkční čtyřkolkou,“ těší se brněnský závodník.

 

Navigátor Petr Novák před soutěží tradičně vytyčuje posádce vysoké cíle. Před Vsetínem se ale výjimečně drží zpátky: „Tentokrát to ode mě bude bez velkých řečí. Ve Vsetíně chceme předvést dobrý výkon a důstojně zakončit sezonu. S ohledem na to, že Jurovu rodinu postihla v posledních dnech smutná událost, budu se hlavně snažit, abych ho dostal do pohody, zapracoval na jeho psychice, abychom se hlavně udrželi na cestě. Jirka je ale profík, proto vím, že to zvládne,“ definuje své úkoly před Vsetínem Novas.

 

„V sobotu večer nás čeká neformální setkání s členy týmu a přáteli, jehož prostřednictvím chceme především poděkovat mechanikům a všem, kteří nám letos se závoděním pomáhali. Proto doufám, že k dobré náladě přispějeme i odpovídajícím výsledkem na trati vsetínského sprintu,“ přeje si Jura.

 

Würth - Partr Rally Vsetín startuje v sobotu 4. listopadu 2006 v 7 hodin. Na cílovou rampu ve Vsetíně vyjedou první posádky ve stejný den před šestnáctou hodinou.

 

VOLF MEDIA SERVICE

 

 

PR

 


 
 
Fotogalerie:   Off road v Maďarsku a vítězství našich

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose