www.car.cz
 

Vyškováci bilancují rok 2006 . Na prahu nové sezóny 2007
     27.11.2006 13:25 - tisková zpráva


Na prahu nové sezóny  

Sezóna 2006 je za námi a prodlužující se podzimní večery nás vyzývají k zamyšlení nad tím, jaká byla, co nám vyšlo a co naopak nevyšlo, co bude dál.

I v uplynulém roce náš klub pořádal dvě automobilové soutěže. Květnovou Eurostroj rally Tišnov připravoval již tradičně ve spolupráci s Autoklubem Tišnov a firmou Koral. Kromě zápočtu do MČR ve sprintrally a v rally historických vozů byla premiérově oficiálním podnikem Mistrovství FIA zóny střední Evropa a současně byla jedním ze dvou zahraničních podniků Austrian Rallye Challenge, tedy rakouského poháru.

Druhou soutěží byla již tradiční zářijová Böttcher rally Vyškov, která byla součástí MČR ve sprintrally a v rally historických vozů. Zápočet do experimentu „rally super série“ jí byl FASem odepřen, zato se na poslední chvíli na žádost slovenských kolegů stala oficiální součástí Mistrovství Slovenska v rally.

Hodnotit, jak tyto soutěže dopadly po stránce soutěžní i po stránce organizační, přísluší spíše jejich účastníkům a divákům, než pořadateli. Objektivním faktem je, že žádná z oficiálních zpráv neobsahuje záporné hodnocení, které by nám jakkoli komplikovalo vstup do příští sezóny. Tolik tedy stručná zmínka k průběhu roku 2006.

Poněkud nejasná je však doposud sezóna 2007. Na základě informací od FASu do ní náš klub přihlásil jako pořadatel opět dvě soutěže. Na termín 11. – 12. května Eurostroj rally Tišnov, která by měla být součástí Mistrovství ČR ve sprintrally a stejně jako letos také součástí Austrian Rallye Challenge. Proslýchá se, že v rámci sprintrally se od roku 2007 nepojede MČR historiků, naopak součástí by měl být Pohár ČR v rally. V předběžném kalendáři podniků 2007 je však Eurostroj rally odsunuta o měsíc až na termín 8. – 9. června, v původním termínu ji nahradil nově zařazený podnik.

Proti tomuto posunu podal náš klub na FAS oficiální protest. Nyní očekáváme, zda budou naše argumenty vyslyšeny; v opačném případě by totiž díky zkrácení prostoru pro přípravu došlo k ohrožení přípravy Böttcher rally Vyškov. Ta je v kalendáři zapsána v termínu 7. – 8. září a měla by být součástí nově vzniklého šestidílného Mistrovství ČR v rally. Soutěž by tak byla dvoudenní se startem pátek odpoledne, kdy by se měla odjet menší část trati, většina pak v sobotu. Právě v rámci tohoto nového šampionátu by snad měli startovat i historici, ale oficiální konkrétní informace doposud chybějí.

Hanácký rally klub Vyškov při příležitosti tohoto bilancování před přelomem roku děkuje všem svým partnerům, z nichž je třeba jmenovitě vyzvednout naše hlavní sponzory – firmu Böttcher Systems a firmu Eurostroj Schlager, neocenitelná je i pomoc firem Koral Tišnov, Silnice Brno, ale i všech dalších, které svým dílem pomáhají tento sport v našich končinách udržet. Děkujeme Jihomoravskému kraji za podporu a záštitu nad konáním těchto akcí včetně pochopení pro užití komunikační sítě. Děkujeme samozřejmě všem obcím i úřadům včetně policie, které se na přípravě rally v rámci svých kompetencí podílejí.

Samostatnou kapitolou pak jsou stovky dobrovolných pořadatelů, bez jejichž obětavé, ale především mimořádně odpovědné práce, by nebylo možno tyto soutěže uskutečnit. Všem jmenovaným i nejmenovaným upřímně děkujeme a do příštího roku jim přejeme mnoho úspěchů nejen v práci a podnikání, ale i v osobním životě.

Jan Olejníček
 


 
 
Fotogalerie:   Loprais team, poslední testy na Dakar 2007

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose