www.car.cz
 

Dámská posádka Jiroutová, Minaříková pojede s peugeotem
     tisková zpráva


Na Vysočině se odehraje premiéra tria Jiroutová, Minaříková a peugeot

Se startovním číslem 96 při Rally Vysočina, úvodním podniku sedmidílného seriálu Mistrovství České republiky ve sprintrally, se objeví o víkendu dámská posádka Renáta Jiroutová – Michaela Minaříková (soutěžící Renáta Jiroutová). Představí vůz Peugeot 106 XSi ve třídě N do 1400 ccm.

Osmadvacetiletá Jiroutová se představí na Třebíčsku teprve potřetí za volantem při automobilové rally. První závod absolvovala před dvěma lety na Barum rally Zlín na voze Škoda Felicia. Při své ostré premiéře si dojela ve třídě A6 pro velmi slušné páté místo. Za dva měsíce rodačka z Prahy startovala na Rallyshow Modřice, odkud si odvezla pohár pro dámskou posádku. V loňské sezoně Jiroutová jela jako spolujezdkyně po boku Petra Koláře (Šumava), Roberta Mikulky (Brno), Pavla Krbce (Barum rally Zlín) a Pavla Kestlera juniora (Třebíč).

Letos se po roce Jiroutová vrací zpět za volant, když usedne do peugeotu. „Původně jsem uvažovala o felicii, ale nebyla žádná volná. Zanedlouho mě zaujal na internetu inzerát na peugeota. Jede velmi dobře, navíc mně sedí více než původní felicie. Auto vlastnil Martin Pinkas, který s ním loni získal celkově třetí místo ve své třídě v šampionátu jednodenních rally. Vůz je skutečně v bezvadném technickém stavu,“ řekla Jiroutová na adresu Peugeotu 106 XSi v závodní třídě N1. Na místě Jiroutové spolujezdkyně se objeví čtyřiadvacetiletá Michaela Minaříková z Příbrami, jenž závodnickou premiéru absolvovala právě v Okříškách.

Naším hlavním cílem je projet rampou v obou směrech, to znamená dojet. Pojedeme, jak se říká hlavou. Jedná se o můj první závod s vlastním autem a rovněž premiérový závod s Míšou, takže neočekáváme zázraky. Jelikož jsem nikdy v Okříškách nestartovala, nevím do čeho jdu. Navíc nevíme, jaké nás čeká počasí, to bude velký otazník. Může být sucho, mokro nebo sníh, rovněž zbytky zimního posypu na rychlostních zkouškách jsou zrádné. Spoléhám na spolujezdkyni, která v loňském roce na Vysočině již jela,“ vysvětlila Jiroutová.

V nejslabší třídě je přihlášeno v Okříškách celkem osmnáct posádek, přičemž seznam přihlášených posádek čítá celkem šest dámských posádek.To, že má startovat až šest dámských posádek je naprosto skvělé. Alespoň se ukazuje, že to není jen sport pro muže. Všem kolegyním samozřejmě držíme palce. Mezi favority v naší třídě považujeme Marcela Tučka, Josefa Dvořáka, Jiřího Kulhana a Martina Pinkase,“ řekla Jiroutová.

Posádku Renáta Jiroutová, Michaela Minaříková letos uvidíme v kompletním seriálu jednodenních mistrovských závodů ve sprintrally.Plánujeme start i na velkých závodech Mezinárodního mistrovství České republiky od Českého Krumlova, ale vše je zatím v jednání,“ uzavřela sympatická pilotka.

Rally Vysočina startuje v sobotu 13. března v 8 hodin v Okříškách, cíl je na stejném místě v 15.24 hodin. Pořadatelé připravili náročnou 236 km dlouhou trať, která obsahuje 9 rychlostních zkoušek na třech úsecích v celkové délce 68 km.


ZLIN PRESS production


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose