www.car.cz
 

Pirelli Cup pokračuje druhým závodem na Šumavě 2009
     16.4.2009 00:14 - tisková zpráva


Pirelli Cup pokračuje závodem na Šumavě

Praha, 15.4.2009 - Druhým závodem Poháru Pirelli 2009 v rámci Mediasport MMČR v Rally bude o nadcházejícím víkendu klatovská soutěž pod názvem Mogul Šumava Rallye. Dobrou zprávou pro fanoušky rallysportu je i postupný nárůst startovního pole Poháru.

Oproti Valašské Rally, která otevírala letošní premiérový ročník Poháru Pirelli v rámci MMČR v Rally se startovní pole rozrostlo o další dvě posádky. Ve třídě A5 bude po boku Hodaně bojovat o body a vítězství v rámci Poháru Pirelli 2009 nová posádka ve složení Bernatík/ Machoň s vozem Škoda Fabia 16V. Druhou novou dvojicí je Musil se Skořepou, jejichž sportovním náčiní je Škoda Fabia TDi ve třídě A7.

V okolí Klatov, Vimperka a Plzně lze očekávat v rámci Pohárového závodu napínavé souboje. Ve třídě N/4 je po úvodním podniku největším favoritem Vojtěch Štajf startující s nejnovější specifikací vozu Subaru Impreza STi Gr.N. O druhé místo se však očekává napínavý boj. Výhodu téměř domácího prostředí má Marcel Tuček (Mitsubishi), pozadu však nebude chtít zůstat ani Robert Achs se Subaru.

Vyrovnaný duel jistě nabídne i třída N/2. Na zkrácené Valašce byl rychlejší Dunovský, na Šumavě však bude chtít svého rivala porazit Jakubec a vrátit mu tak prohru z ValMezu.
Nejslabší áčkovou třídu v rámci Poháru obohatila nová posádka, a tak to již nebude mít Vlastimil Hodaň tak lehké jako při prvním závodě.

Mogul Šumava Rallye odstartuje v pátek v podvečer tradiční rychlostní okruhová zkouška u Čínova, odkud se vozy přesunou na slavnostní představení posádek v Klatovech.
Ve zbývající části čeká na startovní pole Poháru Pirelli 2009 čtrnáct rychlostních zkoušek, rozdělených do dvou etap. Přičemž v sobotu zavítají posádky do okolí Vimperka, kde absolvují devět měřených úseků o celkové vzdálenosti 150,80 kilometrů a v nedělní, závěrečné etapě čeká účastníky zbývajících pět rychlostních zkoušek, včetně okruhové speciálky v Plzni- Štruncových Sadech.

Organizátoři a účastníci Poháru Pirelli 2009 by tímto chtěli poprosit všechny diváky, aby dbali na svoji bezpečnost a respektovali 4P (Prosíme Poslouchejte Pokyny Pořadatele).
Startovní listina Poháru Pirelli 2009 – Mogul Šumava Rallye

12. Štajf/Černoch - Subaru Impreza WRX STi Gr. N 2009 (N/4)
20. Tuček/ Marušák - Mitsubishi Lancer EVO IX (N/4)
28. Achs/ Langer - Subaru Impreza WRX STi (N/4)

39. Hodaň/ Polaček - Škoda Felicia Kit Car (A/5)
55. Dunovský/ Šmeidler - Honda Civic VTi (N/2)
56. Jakubec/ Kacerovský - Honda Civic VTi (N/2)
60. Bernatík/Machoň – Škoda Fabia 16V (A/5)
62. Musil/Skořepa – Škoda Fabia TDi (A/7)

 

PR



 
 
Fotogalerie:   Martin Rada na Valašské rally 2009, foto Pavel Douša

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose