www.car.cz
 

Štajf na proměnlivé počasí testoval i na "umělém" mokru
     17.4.2009 11:01 - tisková zpráva


ŠTAJFOVI PŘI TESTOVÁNÍ POMOHL I KROPÍCÍ VŮZ

“Rosničkáři“ předpovídají pro nadcházející víkend proměnlivé počasí, i druhá soutěž Mezinárodního mistrovství české republiky v rally se tak alespoň částečně může jet na mokrých površích. Nový vůz Subaru Impreza WRX STI v barvách Subaru Czech rally team s posádkou Vojtěch Štajf – Jiří Černoch by už na tyto podmínky měl být dobře připraven.

Druhá soutěž čeká o víkendu v jihozápadních Čechách novou zbraň Subaru Czech rally teamu. Bílomodročerný hatchback měl s posádkou Vojtěch Štajf – Jiří Černoch premiéru před pár týdny přesně na opačném konci republiky, ve všeobecně opačné pocity než byly na severovýchodě doufají i všichni zainteresovaní. „Opravdu si moc přejeme, aby se tentokrát soutěž vyvedla lépe nejen nám, ale i sama o sobě, náš sport to moc potřebuje,“ zamyšleně přemítá před startem tradiční Rally Šumava ostřílený pražský pilot. „I proto bychom ještě jednou rádi požádali všechny diváky, aby dbali pokynů pořadatelů a i sami maximálně zvažovali výběr místa pro sledování tratě, krásných a divácky bezpečných úseku je tu spousta. My jezdci se jim za to pokusíme odvděčit co nejlepšími výkony. Co se týče našeho týmu, udělali jsme pro úspěch maximum. Přestože v minulých týdnech vládlo krásné jarní počasí, uskutečnili jsme plánovaný test našeho vozu na mokrém povrchu.

Museli jsme si ale trochu pomoci. Chtěl bych i touto cestou poděkovat provozovatelům areálu v Sosnové, kteří pro naše testovací kilometry dali k dispozici svůj autodrom, právě na něm jsme díky použití kropícího vozu mohli nasimulovat i podmínky jízdy po mokré trati. S vodou jsme právě na Valašsku měli problémy, teď už ale doufáme, že pokud zaprší, bude všechno jinak. Zůstává ale pravdou, že na suché vozovce máme zatím větší jistotu - i proto bychom si možná přáli spíše lepší počasí. V každém případě doufáme, že odstartujeme do první rychlostní zkoušky. Ta pro mé závodění na Šumavě byla totiž už dvakrát rozcestím mezi úspěchem a prohrou, v letech 2002 i 2007 jsme díky technickým problémům už před jejím startem museli soutěž vzdát.

Jinak se nám ale na Šumavě většinou dařívalo, i proto se už nemůžeme dočkat startu letošního ročníku.“ Zvláštní motivaci má i navigátor Jiří Černoch: „Podobně jako při našem vítězství v Telči se opět potkám v podobné roli s bratrem. Bohumil zvaný Bob navíc tentokrát bude startovat dokonce v rámci našeho týmu, je totiž novým navigátorem našeho týmového kolegy Jiřího Vacka. Radost mi udělal ale i návrat třetího průjezdu seznamovacích jízd. Ač jsme byli dobře připraveni i na systém dvou průjezdů, třetí průjezd nám dodá na klidu a jistotě.“

Zázemí Subaru Czech rally teamu bude na letošní Rally Šumava využívat dokonce trojice vozů. Kromě vozů pilotovaných Vojtěchem Štajfem a Jiřím Vackem se bude jednat i o předloňský model vozu Subaru Impreza WRX STI, se kterým bude premiérově startovat Marcel Havlásek. Servisní zázemí tedy nebude mít moc času na zahálení, celý početný tým totiž touží po úspěšném výsledku a je připraven udělat pro něj maximum.



Karel Špaček
media team



 
 
Fotogalerie:   Triola Cup 2009 - Bílina - foto Miloš Jenčík

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose