www.car.cz
 

Pavel Kundrát s Františkem Poláčkem chtějí bednu
     15.2.2005 18:28 - tisková zpráva


Tento pátek odstartuje v Klatovech druhý podnik Mezinárodního mistrovství České republiky, 40. Mogul Šumava Rallye. Posádka týmu Kundrát Motorsport se zúčastní naší nejstarší soutěže již popáté v řadě.

 

V roce 2001 Pavel Kundrát s Františkem Poláčkem a Volkswagenem Polo 1.4 16V na Šumavě zvítězili a zahájili tady svou cestu za prvním mistrovským titulem ve třídě N1. O rok později zpomalila naši dvojici technická závada a dojela do cíle až na třetím místě, ale následující ročník opět suverénně vyhrála. V loňském roce přesedl Kundrát do kitové felicie a svůj první „učednický“ start proměnil ve druhou příčku ve třídě.

 

Po letošním úspěšném vystoupení Kundráta a Poláčka na rakouské IQ Jänner rallye čeká Jihočechy další náročná soutěž, jejíž tratě budou s největší pravděpodobností pokryty vrstvou ledu a sněhu. Únorové počasí by tak mělo na rozdíl od úvodního závodu mistrovství zajistit opravdové zimní podmínky. Pro našeho pilota nejsou cesty v okolí Klatov a Vimperka žádnou velkou neznámou, a tak si klade před startem jasné cíle.

 

 Na Jänner rallye jsme chtěli dojet až do cíle, a tak jsme tomu podřídili styl jízdy. Tratě Šumavy ale známe a pokusíme se tady zaútočit na bednu. Máme připraveny i pneumatiky s hroty. Věřím, že se rakouské podmínky nebudou opakovat a my budeme moci přichystané obutí použít,“ konstatoval Kundrát. Hlavně se těším, až se svezeme na hřebech. Jelikož se erzety od minulých let změnily, uvidíme, co budou tyto úpravy znamenat pro nás. Já osobně změny itineráře vítám, alespoň nebudeme každý rok jezdit pořád na stejných úsecích, doplnil spolujezdec František Poláček.

 

Ve třídě A6 se sejde na startu více než kvalitní konkurence. Kromě Josefa Petáka s Renaultem Clio S1600 vyrazí na erzety rychlí a čerstvými zkušenosti z Rallye Monte Carlo vyzbrojení Pavel Valoušek s Martinem Prokopem (oba Suzuki Ignis S1600), v české premiéře představí vůz Fiat Punto S1600 Dušan Kouřil. S Felicií Kit Car odstartují kromě našeho Pavla Kundráta i Petr Brynda a Lubomír Minařík, úzké felicie budou pilotovat Milan Kneifel a Pavel Urban.

 

V seznamu přihlášených nechybí Antonín Tlusťák s Citroënem Saxo Kit Car, Petr Vlašín na Citroënu C2 Challenge a ani Ital Diego Gonzo s Opelem Corsa GSi. Jiří Vlček vyjede s Peugeot 206 GT a s vozy Lada 21074 odstartují Milan Blahout a Rakušan Richard Ronay.

 

V důsledku změn některých RZ byly loňské dlouhé rychlostní zkoušky rozděleny na dvě kratší. Vzniklo tak 20 vložek o celkové délce 216 kilometrů, když páteční etapa obsahuje sedm a sobotní 13 rychlostních zkoušek.

 

Pavel Kacerovský

Kundrát Motorsport


 
 
Fotogalerie:   Rallye Show Modřice 2004 od Josefa Komárka

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose