www.car.cz
 

Na Šumavě po pátku vede Pech, druhý Emil Triner, za nimi Vojtěši
     19.2.2005 07:38 - Pavel Jelínek


Václav Pech si po prvním dnu vede nejlépe na Rallye Šumava Klatovy 2005, tentokrát typicky zimní soutěži s množstvím sněhu  a ledu na celé trati. Dvojnásobný český šampion a vloni  stříbrný a mistr sprintů jede tradičně s vozem Ford Focus WRC a ve druhém dílu domácího mistrovství po první etapě vede o půl minuty před Emilem Trinerem, který  se ze  Seatu Cordoba WRC  po zrušení  týmu SEATvrátil za volant Octávie WRC.

Pech vyhrál tři ze sedmi  pátečních měřených úseků, Triner dvě, přičemž v hned první zkoušce měli oba stejný čas. Zkušený Triner zaostává za Pechem jen o 30 sekund, přičemž v závěru první etapy měl problém s vozem, konkrétně se zadním diferenciálem a musel jet jen na jednu nápravu. Nicméně v servisu by se vše mělo zvládnout opravit.

Slušně  si  zatím vedou  i oba bratři Vojtěchovi s vozy Peugeot 206 WRC. ryhlejší je  zatím Tomáš, který je třetí,  zatímco Štěpán  je  těsně za ním.

Úřadující mistr republiky Jan Kopecký  přestoupil  z WRC do produkčního vozu, ale i tak se drží na dohled  špičky. S mitsubishi lancer dokonce vyhrál dvě rychlostní zkoušky a je celkově pátý.

V sobotu jezdce  i diváky čeká ještě celkem třináct rychlostních zkoušek, které startovní pole zavedou do ještě více zasněženého Vimperska.


Výsledky po 1. etapě:
1. Pech, Uhel (Ford Focus WRC) 47:31,1 min.,
2. Triner, Hůlka (Škoda Octavia WRC) -30,8,
3. T. Vojtěch, Horniaček (Peugeot 206 WRC) -46,9,
4. Š. Vojtěch, Ernst (Peugeot 206 WRC) -54,7,
5. Kopecký, Schovánek (Mitsubishi Lancer EVO VII) -1:02,0,
6. Béreš, Starý (Subaru Impreza WRX) -1:05,8.

 

2. etapa odstartovala v 6:30 hodin a na jezdce čeká 13 RZ, které jsou v současné době pokryty vrstvou ujetého sněhu. Místa bez sněhu lze najít jen vyjímečně. Seznam RZ zde.

Tři odpadlé posádky jedoucí WINTERCUP se přihlásily do 2. etapy. Po ranní  technické prohlídce odstartují na konci startovního pole třídy A8. Jedná se o tyto posádky: st. č. 20 - Schmitt - Lobos, st. č. 26 - Štěpánek - Omelka, st. č. 65 - Stejskal - Král.

Do 2. etapy tedy odstartuje 75 posádek.

Oficiální stránky soutěže : http://www.mogul-sumava-rallye.cz/cz.htm


 
 
Fotogalerie:   Jänner rallye 2005 od Martina Viďourka, www.frozentime.cz

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose