www.car.cz
 

Kundrát dosáhl jen na pátou příčku. Ale zimní pohár si vyjel !
     22.2.2005 21:25 - tisková zpráva


Pátým místem ve třídě A6, šestou příčkou mezi vozy skupiny A a 24. pozicí v absolutním pořadí dokončila posádka týmu Kundrát Motorsport zasněženou 40. Mogul Šumava Rallye. Kromě slušného výsledku v českém mistrovství dokázala českokrumlovská dvojice vyhrát třídu A6 v Rallye-Winter Cupu 2005 a zároveň v něm obsadit druhé místo ve skupině A.

Proti Pavlu Kundrátovi a Františku Poláčkovi se postavilo na start v Klatovech celkem 10 posádek zařazených do třídy „áčkových šestnáctistovek“, když z původně přihlášených jezdců nepřijeli Kouřil, Vlašín, Minařík a Urban. Už od prvních kilometrů závodu dominovalo celému startovnímu poli třídy trio jezdců se silnými vozy kategorie Super 1600 ve složení Valoušek, Prokop a Peták.

 

Náš jezdec se celou první etapu pohyboval těsně pod medailovými pozicemi, když zajížděl časy mezi čtvrtým a šestým místem. Nejlépe „sedla“ Kundrátovi strážovská vložka, na které zajel při obou průjezdech shodně čtvrtý čas. Na tuto RZ však nebude vzpomínat v dobrém Martin Prokop, který na ní vylétl mimo trať a následnou výměnou dvou pneumatik ztratil přes pět minut. Po úvodním dni soutěže tedy vedl Pavel Valoušek (Suzuki Ignis S1600) následovaný Josefem Petákem (Renault Clio S1600), třetí byl rychlý Ital Diego Gonzo s Opelem Corsa GSi. Kundrátovi s Poláčkem patřila čtvrtá příčka ve třídě A6 a sedmá ve skupině A, když si za svými zády drželi Bryndu, Tlusťáka i Prokopa.

 

V sobotu se celé startovní pole přesunulo na šumavské erzety v okolí Vimperka. Zde na ně čekaly opravdové zimní podmínky. První sekce druhé etapy pokračovala ve stejném duchu, jako předchozí den. Nejrychlejšími časy se prezentoval opět Valoušek, stíhat se mu snažili Prokop s Petákem. V devátém testu ale dosavadní suverén Valoušek přeci jen udělal chybu, ztratil v závěji a výměnou pneumatiky asi čtyři minuty a své vedení musel přenechat Josefu Petákovi. Náš pilot začal druhou etapu dvěma časy hned za těmito superrychlými vozy. Desátá vložka se povedla Antonínu Tlusťákovi, který se rázem posunul před Kundráta. Jedenáctá rychlostní zkouška znamenala pro naši posádku sedmý čas.

 

Ve druhé sobotní sekci se dostal na třetí pozici skvěle jedoucí Martin Prokop, když postupně přeskočil Gonza, Bryndu, Kundráta i Tlusťáka, kteří mezi sebou sváděli souboje o vteřinky. Dva kvalitní časy zajel i Milan Kneifel s „úzkou“ felicií. Boj mezi kvartetem jezdců se srovnatelnou technikou pak pokračoval i v další sérii tří vložek. Na sedmnáctém testu zaznamenal Pavel Kundrát první výraznější úspěch poté, když obsadil třetí pozici a dostal se opět před Tlusťáka. Nasazenému tempu již nestačil Diego Gonzo, který havaroval.

 

Poslední část soutěže však Kundrátovi nevyšla zcela podle představ, když Tlusťák „zatáhl“ a našemu jezdci nadělil v cíli soutěže přes 50 sekund. Na vzniklé časové ztrátě našeho jezdce se podepsala i skutečnost, že byl nucen odjet téměř celý závod na jednom obutí a stav hrotů v jeho závěru ani neumožňoval razantnější jízdu.

 

Na vozy kategorie Super 1600 jsme výkonnostně neměli, a tak jsme s pátým místem nadmíru spokojeni. Šumava byla navíc mojí první soutěží na hřebech. Hlavní ale je, že jsme uspěli ve Winter Cupu. Za celý závod jsme nebyli ani jednou mimo trať a ani jsme nevykroužili hodiny, i když krizovek bylo daleko víc, než na suchých asfaltech. Škoda jen, že tratě nezůstaly ve stejném stavu, jako při seznamovacích jízdách.

 

Tehdy byla na cestách spousta sněhu a podklad byl tvrdý. Při soutěži se teploty pohybovaly nad nulou a vozy před námi vyjely koleje. V některých místech se dokonce objevil i mokrý asfalt a rozbředlý sníh. Pořadatelsky byla soutěž připravena skvěle, jen v některých místech stáli diváci na dosti nebezpečných místech. Příští rok bychom chtěli získané zkušenosti využít a také zrychlit,“ shrnul své dojmy ze Šumavy Pavel Kundrát.

 

Po dvou podnicích šampionátu se Pavel Kundrát s Františkem Poláčkem udrželi na průběžné druhé pozici ve třídě A6 hned za Martinem Prokopem. Stejné místo jim patří i ve skupině A.

 

Nyní se naše posádka připravuje ke startu na Valašské Rally. Třetí podnik Mezinárodního mistrovství České republiky se pojede úvodní dubnový víkend v okolí Valašského Meziříčí.

 

Pavel Kacerovský

Kundrát Motorsport


 
 
Fotogalerie:   Šumava 2005 od Ivo Nesrovnala

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose