www.car.cz
 

Pozvánka na blížící Rally Šumava Mogul 2004
     Pavel Jelínek


Letošní seriál tzv. Velkého mistrovství ČR v rally začal již na rakouské Jener rally, nicméně na našem území je první závod již tradičně rally Šumava Mogul. Tato rally je rozdělena na dva soutěžní dny a to od 26.3- 27.3.2004 a jezdci na ní budou absolvovat celkem 15 RZ.Start je pátek 26.3 11.45h a do cíle dorazí první vůz v sobotu 27.3.2004 kolem 18.00h. Pro diváky je trochu nemilá skutečnost, že tento závod je zařazen do ME, kde již nemohou startovat vozy WRC. Pořadatel však vypsal pohár WRC, takže změna bude je taková, že po WRC vozech bude zhruba 20 minut pauza a poté vyjedou vozy skupiny produkčních vozů. Jen pro úplnost centrem tohoto dění se opět stalo město Klatovy.

A teď je tedy podíváme podrobněji na startovní listinu. Mezi největší favority bezesporu patří obhájce loňského vítězství Roman Kresta s vozem Ford Focus WRC2002, který zhruba před týdnem „ vyměnil“ za Hundai Accent WRC. Jeho největší favorit bude bezesporu Václav Pech s vozem jen o málo novější Ford Focus WRC2003. Loni skončil na druhém místě a letos již vybojoval vítězství na rallysprintu v Okříškách. V patách budou mít továrního jezdce Honzu Kopeckého s vozem Škoda Fabia WRC. Ten by chtěl určitě odčinit loňský rok, kdy odpadl ke konci závodu. Letos má již jedno kvalitní umístění. Na prvním závodě v Rakousku dojel na velmi pěkném druhém místě.

Jako dalšího favorita však nesmíme zapomenout navrátilce Tomáše Hrdinku snad s nejlepším vozem ve startovním poli. Jedná se o poslední model Subaru Impreza WRC označen S9 po mistrovi světa Peteru Solbergovi. Mezi další jezdce, kteří se budou prát o přední příčky jmenujme např. bratry Vojtěchovi. Oba dva budou startovat s vozy Peugeot 206 WRC.

Dále pak uvidíme jezdce stáje Seat Sport Czech Emila Trinera. Ten pojede celou letošní sezónu s vozem Seat Cordoba WRC EVO III. V loňské sezóně byl hlavní problém poruchovost, letos by již mělo být vše OK. V loňské sezóně byl největší překvapením umístění na druhém místě v celkovém pořadí jezdec Karel Trněný s vozem Škoda Octavia WRC EVO III. Letos by má identický vůz a chtěl by na tyto úspěchy určitě navázat. Jeho novým týmovým partnerem Martin Prokop taktéž s vozem Škoda Octavia WRC EVO III. Uvidíme, jak se mu bude dařit na této soutěži.

Mezi zahraniční jezdce patřící do elitní skupiny vozů WRC ještě jmenujme Leszeka Kuzaje s vozem Ford Focus WRC a slovenského závodníka Josefa Béreše s továrním vozem Hundai Accent WRC.

Mezi favority skupiny produkčních vozů při neúčasti loňského mistra Miroslava Jandíka se řadí určitě v loňské sezóně druhý Václav Arazim a slovenský jezdec Tibor Czerzalmi. Oba pojedou s identickým vozy Mitsubishi Lancer EVO VII.

Určitě se bude jedna jako vždy o velmi zajímavý závod a všechny motoristické fanoušky tímto zvu. Výsledky a podrobné informace se dozvíte na tomto serveru po skončení závodu.


Robert Jeníček

oficiální stránky: www.mogul-sumava-rallye.cz

nebo klikněte zde.

Dole  fotky ze sobotních Okříšek


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose