www.car.cz
 

Yaris tentokrát s Běhálkem pojede šumavským sněhem
     tisková zpráva


Po deseti měsících se za volant vozu Toyota Yaris 1.3 plzeňského týmu Klub Fox Racing vrací Pavel Běhálek. Vloni v květnu získal s yarisem výhru ve třídě N1 v Českém Krumlovu. Teď jej namísto květnových sluncem rozpálených silnic čekají zasněžené šumavské cesty.
Pavel Běhálek se ve středu a ve čtvrtek seznamoval s klikatými silnicemi šumavských rychlostních zkoušek. Ve čtvrtek se dostal po obědě na Vimpersko, kde silnice pokrývala místy až půlmetrová vrstva sněhu. "Projet se dalo prakticky všude, ale stromy, na které v noci napadal mokrý sníh, se nebezpečně nakláněly. Některé už ležely padlé přes silnici. Pořadatelé se proto rozhodli lesní úseky vynechat a udělali dobře. Bylo by to nebezpečné," uvedl Pavel Běhálek. "Škoda, že se tady nejelo před týdnem. Mám raději suché silnice a teplo."


Mogul Šumava Rallye už jednou absolvoval, jenže od té doby uplynulo více než patnáct roků. "Teď už je to úplně jiná Šumava. Tehdy jsme jeli, pokud si dobře vzpomínám, někdy v květnu. Ale erzety vedly úplně jinudy. Ovšem náročná byla tehdy a bude i letos," řekl plzeňský jezdec.


Podle jeho slov bude pro konečné umístění v Klatovech důležitý vývoj druhého dne soutěže. Míní, že rozhodující slovo bude mít počasí. "Pro špičku startovního pole každopádně. Pro nás, co startujeme až v hlouby pole to bude asi o trochu jiné jiné. Především bude důležité, aby se jely všechny rychlostní zkoušky. Trochu mám obavy, aby se neopakoval loňský či předloňský rok, kdy se vozy s vyššími startovními čísly na Vimpersku téměř jen vozily krokem, protože kvůli sněhu a haváriím pořadatelé rušili jeden test za druhým," uvažoval Běhálek. Ten se na Šumavu připravoval už od podzimu. Denně chodil do posilovny, držel dietu, shodil několik kilogramů. Fyzickou kondici totiž považuje za důležitou, ačkoli startuje jen s relativně malým vozem.


Běhálek ovšem nechyběl ani v dílnách stáje Klub Fox Racing. Zkušený automechanik se totiž osobně podílel na přípravách yarisu. "Chci pokaždé, když se chystám na rallye, vědět, co mám přesně pod kapotou. Auta dělám po roky a nerad do nich sedám, když o něm nic nevím. Proto jsem byl u celé přípravy yarise před Šumavou," vysvětlil jezdec.
Na klikaté šumavské cestičky se vydá s novým navigátorem Jaroslavem Hanákem, který dříne pravidelně startoval v soutěžích historických vozů a patří ke zkušeným spolujezdcům. "Podle jeho rad jsme ještě upravovali rozpis rychlostek. Teď by to mělo být lepší. Je vidět, že Jarda má velké zkušenosti
," doplnil Pavel Běhálek.


Pavel Kestler, Klub Fox Racing


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose