www.car.cz
 

Šumava - je tady sněhová další kalamita
     Pavel Jelínek


A už je to tady - Šumava startuje. Ale opět  to nebude jednoduché ani pro posádky , ani pro diváky, natož pro pořadatele. Když již  to vypadalo, že  zima ustoupila, přichází  těsně před soutěží další sněhová kalamita. Uidime  tedy, jak budou reagovat pořadatelé a  jak vše dopadne. Diváci by rozhodně neměli  zapomenout na dokonalé  oblečení a také na dobré obutí svých  automobilů. Na letních  pneumatikách  to nejspíš  nepůjde !! Tak zbytečně neriskujte.

Ředitelství soutěže  muselo pozměnit trať, zejména sobotní rychlostní zkoušky na Vimpersku, kde napadly spousty sněhu : "Nahoře je přes půl metru sněhu, praskají a padají tam stromy. Proto musíme trať upravit. Děláme ale vše proto, aby byla zachována sportovní hodnota soutěže," řekl ředitel soutěže Milan Pospíšil.

Dnes v pátek navíc  bude   ředitelství  soutěže jednat o povolení  pneumatik s hroty.
Jistě se vyplatí poslocuchat  aktuální informace např. v radiu. Poslední dostupné info  ze  Šumavy vypadá následovně:

 Z důvodu omezených možností seznanovacích jízd na trati RZ 8/14, RZ 9/15 a RZ 11/13 způsobených neprůjezdností části trati RZ ( sníh, polomy ) a z důvodu zajištění bezpečnosti posádek ( padající větve a stromy ) dochází k úpravě trati RZ.
Na RZ 8/14 - Šimanov - Drážov dochází k posunu startu za obec Strašín a zrušení diváckých míst číslo 1 - Rozsedly a 2 - Strašín a zkrácení RZ na 15,61km.
Na RZ 9/15 - Nuzín - Čkyně dochází ke zkrácení RZ, cíl se přesouvá do obce Nahořany a obě divácká místa zůstávají zachována. Nová délka RZ je 6,71km.
Na RZ 11/13 - D. Nakvasovice - Boubská opět dochází k přesunu cíle na začátek obce Libotyně. Dojde ke zrušení diváckých míst číslo 3 - Libotyně, 4 - Lštění , 5 - Smrčná a 6 - Bořanovice. Nová délka RZ je 9,83km.


foto : Petr FitzA ještě  oficální  tisková zpráva :

39. MOGUL ŠUMAVA RALLYE 2004  - 25. - 27. 03. 2004, KLATOVY, CZECH REPUBLIC


Tisková zpráva č. 2
Vydáno: 25. 4. 2004 - 15:45 hod.

Obtížná průjezdnost výše položených úseků trati donutila pořadatele zkrátit některé rychlostní zkoušky druhé etapy Mogul Šumava Rallye. Kalamitu způsobilo velké množství čerstvě napadaného sněhu a silný vítr, který má na svědomí polomy v lesních úsecích. Ředitelství MŠR rozhodlo o zkrácení některých RZ hlavně z důvodu bezpečnosti přihlášených posádek.


RZ 2/5 - v současnosti probíhají práce na zprůjezdnění, zítra budou ještě probíhat seznamovací jízdy
RZ 8/14 - start RZ se posouvá do obce Strašín
RZ 9/15 - cíl RZ se posouvá do obce Nahořany
RZ 11/13 - cíl RZ se posouvá do obce Libotyně

K posunu časů v harmonogramu zatím nedochází. Je ale možné, že k drobné úpravě dojde večer.

Meteorologická předpověď na pátek a sobotu
Okolo 600 m/m už sněžit nebude, očekává se ale silný vítr, který bude způsobovat sněhové jazyky. Denní teploty okolo nuly, v noci se ochladí na -10 až -5 °C.

Tiskové středisko 39. MŠR

oficiální stránky Šumavy : http://www.mogul-sumava-rallye.cz

 


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose