www.car.cz
 

Tradiční Šumava bude třídenní, úvodní supererzeta nabídne více průjezdů
     8.2.2006 17:40 - Pavel Jelínek


Letošní klatovská Mogul Šumava Rallye 2006 bude premiérově třídenním podnikem. Již  41. ročník odstartuje o příštím víkendu a pojede se od pátku do neděle. V pátek je podle světového vzoru na pořadu jen úvodní supererzeta.


Pořadatelé k nové formě přistoupili i z organizačních důvodů. V pátek je totiž většina pořadatelů v běžném zaměstnání, navíc problémy  činilo přerušování erzet kvůli projíždějícím autobusům na pravidelných linkách. Nyní se tomu šumavští vyhnou.

Za zmínku určitě stojí   i novinka, že se letos  zvýší počet průjezdů na celkem pět okruhů, což je o dva více než loni. Diváci tedy uvidí  více.

Mimochodem, lze očekávat, že tento okruhový test se pojede pouze na asfaltu. Až další dny si posádky užijí i sněhu a ledu.

Podnik je podobně jako vloni součástí Zimního poháru, jehož úvodním dílem byla nedávná lednová rakouská Jänner Rallye. Vítěz tohoto poháru získá slušnou a lákavou prémii ve výši 25 tisíc eur. Přihlášeno je více než 100 posádek.

 

Oficiální stránky soutěže: http://www.mogul-sumava-rallye.cz/


 
 
Fotogalerie:   Jänner rallye 2006, Ivo Nesrovnal

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose