www.car.cz
 

Koukola si ze Šumavy dovezl věnec
     tisková zpráva


První věnec pro Koukolu s Novákem z velké soutěže
 
Posádka Josef Koukola a Luboš Novák spolu jezdí od roku 2000, ale letos poprvé spolu dojeli mezi prvními třemi ve třídě a mohli si vychutnat pocit ze stupňů určených jen pro vítěze na velké soutěži. Na Rallye Šumava vybojovali třetí místo ve třídě N 1600.
 
Již v minulosti si Josef s Lubošem šli několikrát pro pohár, ale to bylo „jenom“ na sprintech. Premiéru na „bedně“ měli při prvním ročníku Horáckého sprintu v Okříškách v roce 2000, kdy spolu jeli poprvé a byli druzí ve třídě enkových dvoulitrů. Dalším úspěchem bylo opět druhé místo v Pačejově o rok později. V loňském roce po přestupu do třídy N2, si Pepa vyjel bronz v Sosnové a zlato v Modřicích, ovšem bez Luboše, který měl dlouhodobé zdravotní potíže, takže Pepu navigoval v Sosnové Míla Talaváňa a v Modřicích Kačka Blahoutová. Na dvoudenní soutěži se jim podařilo uspět až teprve letos na Šumavě.
 
Podívejme se tedy jak vypadala soutěž z pohledu jezdce a protože Josef Koukola je zvyklý pracovat systematicky, vezmeme to pěkně od začátku.:
 
1.       Příprava
Po dlouhé době jsme se s Lubošem opět sešli v autě, takže jsme si dolaďovali nejdříve „na sucho“ změny v psaní rozpisu, ke kterým jsem dospěl při startech s Mílou a Kačkou. V té době se již počínalo projevovat moje nachlazení, které se plně projevilo i v treninku a při samotné soutěži.
 
 
2.       Trénink
Sněhová kalamita donutila nás, ale i pořadatele k improvizaci. Podle informací zasílaných pomocí SMS jsme vybírali vložky, které pojedeme trénovat. Můj diktát Lubošovi byl přerušován stále častějším kašláním do interkomu. Samotné projíždění rychlostních zkoušek bylo sice obtížné, ale dalo se to zvládnout, takže jsme nakonec na startu stáli připraveni.
 
3.       Vlastní soutěž                                                                                    
Nezačali jsme nejlépe a já již vím proč jezdím soutěže. Na okruhu mi to totiž nejde! Ani jednou se nám nepovedl podle mých představ. Naštěstí to na dvou dalších vložkách bylo lepší, když jsme zajížděli převážně čtvrté časy i přesto, že na RZ3 nám vysadil interkom. Zřejmě jsem jej svým kašláním unavil. Na poslední vložce v pátek se nám podařilo smazat náskok Novotného z okruhu a protože odstoupili dosud vedoucí manželé Trojanovi, byli jsme rázem na druhém místě, za naším týmovým kolegou Sedláčkem. To bylo to příjemné. Nepříjemné bylo to, že porucha alternátoru zapříčinila na předposlední erzetě přepnutí počítače do náhradního programu a motor nešel  na plný výkon. Oprava se podařila až ve druhém servisu sobotní etapy a my jsme na prvních třech vložkách klesli ve třídě na páté místo. Po opravě, kterou mechanici bez problémů hravě zvládli, jsme zkusili zatáhnout a chtěli jsme se poprat s Vítovcem, Novotným a Okrajkem alespoň o bronz. Sedláček s Tarabusem by nám k lepšímu umístění museli pomoci sami a to se od tak zkušených jezdců nedalo čekat. Nakonec z toho byl duel s Novotným a nám se podařilo i přes jeho závěrečnou snahu třetí místo udržet. Jsem rád, že jsme soutěž úspěšně dokončili, protože byly okamžiky, kdy jsme na sněhu a ledu nevěřili, že vůbec dojedeme.
 
4.   Vozidlo
Naše Honda Civic 1,6 Vti poskytnutá týmem Motocarsport Zádveřice, byla perfektně připravená a když se objevil problém s alternátorem, mechanici odvedli super výkon. Jen pro představu, bylo potřeba demontovat lyžinu, poloosy, vyvěsit kola a teprve potom bylo možno alternátor vyměnit. Byl to opravdu složitý postup a kluci se vytáhli.
 
4.       Tým                                                                                        
Vedle mechaniků, patří díky i „umývací četě“ Lucce a Martině, paní Tlusťákové za tradičně chutné a vydatné občerstvení a psychickou podporu od nejmenovaného fandy.
 
5.       Hodnocení soutěže
 
 
 
Letošní Šumava byla stejně jako vloni náročná soutěž a byla to skutečná rallye, kde se střídají povrchy, někdy hodně neočekávaně. Zažili jsme led, sníh, suchý i mokrý asfalt, posyp, bláto atd. Muselo se jet rychle, ale přitom pokud možno bez chyb, nebo s minimem chyb. Nám se to podařilo a jsem rád, že se mi tak podařilo dát Lubošovi i pěkný dárek k jeho narozeninám, které slavil v pátek. Radost máme i z pátého místa mezi enky, které bylo tak trošku nad plán.
 
 
Josef Koukola
GAS OIL RACING
 
tisková informace GAS OIL RACING
http://www.gas-oil.cz/racing

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose