www.car.cz
 

Návrat starých časů…? CENZURA ze strany funkcionářů ?!
     Pavel Jelínek


A je to tady zase… mohli bychom si povzdechnout po zveřejnění „opatření“ činovníků Mogul Šumava Rallye a federace FAS. „Neobjektivní“ novináři a přílišní „žvanilové“ z řad jezdců poslali pánové stát na hanbu. Média přeci nemají právo na svůj názor, nemohou kritizovat něco, co se jim nezdá v pořádku! Úloha médií jako „hlídacího psa demokracie“ – to je zřejmě naprosto směšná představa. Ne náhodou mi to připadá jako návrat starých časů. Zastesklo se snad někomu po cenzuře? Kresta patřil ty, kteří  kritizovali pořadatele. Foto Petr FitzKdyž se sáhne na práva veřejných celoplošných sdělovacích prostředků, pak se bouří všechny příslušné profesní organizace. A co teď? Jde v této kauze o něco jiného, než o svobodu slova, zakotvenou v ústavě každé demokratické země?


A jezdci? Jaké mají oni právo jen tak se k něčemu veřejně vyjadřovat? Takové věci se přeci mají řešit výlučně uvnitř organizace samotné a v případě nutnosti se smést pod koberec…! On totiž ani pohár trpělivosti účastníků, diváků či novinářů není nekonečně veliký a jednou přeteče.

Nejedná se o pár postižených slaboduchých jedinců, kteří přišli na Mogul Šumava Rallye k nějaké újmě. Jedná se zde o celkovou kvalitu soutěže MMČR. A kdo by se k ní měl asi tak vyjadřovat?


Jestliže jsou takovéto praktiky, jako je kárání jezdců a novinářů, nějakým běžným jevem, pak si dovoluji říct, že zde něco hnije a zasmrádá. Není to ale nic nového v republice, podobnou kauzu jsme před nedávnem sledovali ve druhé fotbalové lize, kde byl potrestán kapitán fotbalového týmu za to, že prostřednictvím televize upozornil veřejnost na problém úplatků. V obou případech ale platí jedno. Dokud se neupustí od podobných praktik a dokud činy skutečných viníků nebudou náležitě „odměněny“, bude veřejnost na oba sporty hledět skrze prsty a nutno říci, že zaslouženě.

Viktor Hausknotz

(fotograf i píšící novinář)

články,  kritizující dění na letošní  Šumavě  zde.

Šumava 2004 - opět poněkud rozčarování i amatérismus

Vojtěši otevřeně : „Šumava“ v rukou packalů

Šumava plná havárií a velkých výsledkových překvapení

a naopak - stanovisko ředitele podniku:

Ředitel Rally Šumava se nedomnívá, že by pořadatelé pochybili!!

Zde můžete   případně diskutovat: fotogalerie  zcela  dole


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose