www.car.cz
 

Rallye Show Modřice 2005 se jede v pozměněné podobě
     5.12.2005 17:39 - Pavel Jelínek


Rallye Show Modřice 2005. Všechno je úplně jinak !!

 

Pátá Rallye Show Modřice měla v sobotu 10. prosince nabídnout celkem osm rychlostních zkoušek v celkové délce více jak 50 km. Nakonec je ovšem všechno zcela jinak a vlastní rallye bude nahrazena jinou akcí ve stejném termínu. Akce se v původní podobě neuskuteční !! I když na  části   plánované  trati se pojede.

 

„Rallye jsme poněkud změnili. Přesněji řečeno - připravili jsme náhradní program, kterého se mohou zúčastnit nejen závodní posádky s licencí, ale i  běžní  motoristé,“ prohlásil Jan Vonka, šéf pořadatelů závodu, který se letos měl jet po páté. Místo plánovaných rychlostních zkoušek rallye bude využita jen část trati, přičemž soutěžní posádky doplní široká motoristická veřejnost.

 

V areálu Masarykova okruhu budou připraveny dva až tři úseky s vyznačenou tratí, něco na způsob automobilových slalomů. Jenže lze očekávat, že se pojede na sněhu a ledu, takže půjde o dokonalou koordinaci práce s plynem i s volantem, o umění jezdců…. Na těchto úsecích pojedou jednotliví účastníci na čas, přičemž rozhodovat bude nejmenší součet časů po absolvování všech úseků. Před nadcházejícím zimním obdobím je podobná akce jistě velmi potřebná a prospěšná. Proto pořadatelé očekávají zájem veřejnosti.

 

To hlavní se uskuteční na parkovištích brněnského Masarykova okruhu uvnitř jeho areálu ( za boxy a další u benzínové pumpy, kde se měla jet i rychlostní zkouška) a také za hlavní tribunou, či pod vysokým napětím ( přes silnici za hlavní bránou). Zde budou připraveny jednotlivé tratě, na které budou účastníci postupně vyrážet. Ty nejlepší budou čekat poháry a ceny. Startovné bude činit symbolických 200 korun. „Každý si zde může vyzkoušet chování svého vozu, navíc budou přítomni i někteří závodníci, kteří mohou zájemcům poradit…..,“ doplňuje Jan Vonka. O dalších podrobnostech se ještě operativně jedná a  budou včas zveřejněny.

 

Podle posledních informací se na okruhu  objeví i  některé  z přihlášených posádek, které budou mít možnost  si vyzkoušet jednu z původně připravených  erzet. V 15 hodin se uskuteční  tisková konference  pro veřejnost, kde bude možné se závodníky pohovořit a zeptat  se jich na jejich rady. Třeba jak  začít se závoděním.

 

Akce je plánována na sobotu 10. prosince 2005. Další podrobnosti a přihlášky najdou zájemci na stránkách : http://www.vonka.cz. Zájemci mohou dostavit i přímo na místo konání akce !!

 

 

Tisková informace V. RALLYE SHOW MODŘICE 2005 č. 4

 

 

 

Pavel Jelínek

Media servis

 

www.car.cz , www.motormix.cz

V Brně 4. prosince 2005

 

Oficiální stránky : http://www.vonka.cz

E-mail:  vonka@vonka.cz


 
 
Fotogalerie:   NEJEN Drei Städterallye 2004 od G. Sterlika

 
zvětšit

 
 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose