www.car.cz
 

Stejskal je po tenisovém zranění zpátky - a se stříbrem z Krumlova
     16.6.2005 21:35 - tisková zpráva


Po Rallye Šumava sliboval Václav Stejskal, že na Valašce vylepší své nulové bodové konto v MMČR, po dvou zimních soutěžích. Zranění při tenisovém utkání jej nakonec pustilo za volant soutěžního auta až v Krumlově, odkud si odvezl věnec za druhé místo ve třídě a body za čtvrtou příčku ve skupině N. A mohlo být i lépe.

 

 

Utržený lýtkový sval při zvyšování fyzické kondice, vyřadil Václava Stejskala nejen z účasti na dvou soutěžích MMČR, ale výrazně mu ztěžoval i pouhou chůzi. Je proto pochopitelné, že na závody nabylo ani pomyšlení. Na Valašce a Matadoru jsme tedy Renault Clio startující letos nově v barvách Edikt Rallye Teamu neviděli.

 

Krumlovskou soutěž si již blatenský jezdec ujít nenechal. Páteční etapu absolvoval v těsném souboji o druhé místo ve třídě N3 s Tomášem Bičákem. Díky druhému času na poslední vložce dne se posunul i na bronzovou příčku ve skupině N. „Jízda v noci mi nedělá problémy a na šotolinovém úseku jsem se doslova vyřádil,“  komentoval skvělou výchozí pozici před druhou etapou Václav Stejskal a pokračoval popisem úvodu sobotní části: „Ráno jsem se nějak nemohl rozhýbat a tak nás Bičák opět přeskočil. Na druhé Zátoni praskl záchyt reakce motoru. Musel jsem zvolnit, protože motor lítal pod kapotou jako nudle v bandě.“ Když po opravě dostal na Římově defekt, bylo třetí místo ve skupině vzdálené o více než minutu, takže poslední rychlostní zkoušky jel Václav spolu s Josefem Králem pro radost.

 

Opět si užili šotolinu na Římovském okruhu, kde zopakovali druhý čas ve skupině. V cíli si potom spokojeně pogratulovali k druhé příčce mezi enkovými dvoulitry a čtvrté ve skupině. Václav nezapomněl pochválit i pořadatele: „V tomto autě jsem seděl naposledy vloni v Třebíči. Na Šumavě a v Rakousku jsme jeli se starším typem. Když vezmu v úvahu i zranění z tenisu a následnou pauzu, tak můžeme být spokojeni. Římov byl opět parádní, což bylo vidět na našem čase. Pochvalu zaslouží i organizátoři za rychle vyřešený objezd a odjezd z Kohoutu po havárii Romana Odložilíka,“ uzavřel Václav Stejskal.

 

 

Milan Hauer


 
 
Fotogalerie:   Seat rally Český Krumlov 2005 od Pavla Paláčka

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose