www.car.cz
 

Květnová Rallye Český Krumlov poprvé s historiky
     4.5.2006 18:25 - tisková zpráva


Rallye Český Krumlov poprvé s historiky

 

V letošním roce se mohou poprvé při 34. Rallye Český Krumlov představit také historické automobily. Pořadatelé, sami příznivci  těchto skvostů, požádali pro letošní rok o zařazení do kalendáře rallye historických automobilů. Vzhledem k tomu, že termín kolidoval  s tradiční Historic Rallye Vltava, nebyl mistrovský závod Českokrumlovákům přidělen.

 

Nyní však došlo k posunutí termínu klatovské soutěže, takže je při 34. Rallye Český Krumlov vypsán volný závod historických automobilů.

 

Zúčastnit se mohou vozidla dle vypsaných skupin a tříd pro MČR historiků v rallye, tzn. v kategorii I  (1931-1965 včetně) v objemových třídách H1 až H3, v kategorii II (1966-1971 včetně) v objemových třídách H4-H5 a konečně v kategorii III (1972-1986 včetně) a třídách H7-H9.

 

Stejně jako pro současné automobily je pro účastníky rallye historických automobilů připravena dvouetapová soutěž s dvanácti klasickými krumlovskými rychlostními zkouškami o celkové délce 199 km, včetně dvojího průjezdu nejpopulárnější české rychlostní zkoušky „Malonty“, která v letošním roce měří neuvěřitelných 29 km.

 

Posádky historických automobilů tak mají možnost poznat perly domácích automobilových soutěží na vlastní oči a mohou vyzkoušet odolnost svých automobilů.    

 

Termín uzávěrky přihlášek je 12.5.2006 v 18.00 hodin. Přihláška pro historiky bude vystavena na stránkách pořadatele www.rallyekrumlov.cz   od 5.5.2006.

 

Tímto zveme ke svezení všechny aktivní posádky historiků u nás.

 

34. Rallye Český Krumlov 2006 bude čtvrtou soutěží Global Assistance Mezinárodního mistrovství ČR v rallye a teprve podruhé se posádky bojující o mistrovský titul představí na území České republiky. Součástí rallye je i Rally Super série vypsaná pro vozy tříd A8 včetně WRC, A7 Kit Car a skupiny S, do které mj. spadají vozy s prošlou a národní homologací, které reprezentuje třeba vůz Škoda Fabia Kit Car.

 

            Program rallye začíná testovací zkouškou ve čtvrtek 25.5. od 14.hodin na tradičním místě u obce Mojné, na kterou navazují opodál vzdálené přejímky v STK KOMAT a večerní představení špičkových jezdců a posádek na nádvoří českokrumlovského pivovaru.

 

            Vlastní rallye odstartuje do 1.etapy v pátek 26.5. v 17. hodin z parkoviště Jelení zahrada pod českokrumlovským zámkem. Rallye bude pokračovat sobotní etapou se startem v Českých Budějovicích a úspěšné posádky projedou cílovou rampou umístěnou opět v Českém Krumlově po 18. hodině. Vyhlášení vítězů s bohatým předprogramem se tradičně uskuteční na cílové rampě od 21 hodin.

 

            Uzávěrka přihlášek je 12.5. 2006 v 18. hodin, na stránkách pořadatele www.rallyekrumlov.cz  jsou k dispozici elektronická i klasická přihláška, vklad je uveden na přihlášce.

 

 

Tiskové středisko 34. Rallye Český Krumlov © 2006


 
 
Fotogalerie:   Trucktrial ve Smolné Peci 2006, foto Martin Ježek

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose