www.car.cz
 

Rallye Český Krumlov hlásí připravenou trať. Start se rychle blíží
     10.5.2006 23:05 - tisková zpráva


Letošní 34. ročník populární Rallye Český Krumlov bude opět pro soutěžní posádky o něco obtížnější. Toto prohlášení pořadatelů z ÚAMK Rallye Český Krumlov a ČK motorsport má jistě svou váhu, jak napoví následující řádky.

 

 Díky tomu, že z důvodu probíhajících cvičení nebylo možné využít známý úsek ve vojenském výcvikovém prostoru Boletice, řešili  pořadatelé potřebu najít za tento těžký test patřičnou náhradu. První myšlenku na trojí průjezd známou diváckou rychlostní zkouškou ze Soběnova do Svatého Jana nad Malší nakonec zavrhli z obav o možnost rozbití šotolinového úseku před cílem.

 

V pátek tedy zůstalo pouze u dvou úseků jedoucích se dvakrát, první  Zátoň je však prodloužen na téměř 24 kilometrů. Zařazena je nová první polovina, kterou se soutěž po osmi letech vrací na typicky českokrumlovský úsek vedoucí přes obec Bohdalovice, kde fanoušky čeká první divácký bod spočívající v atraktivním průjezdu návsí s navazující levou – pravou a levou zatáčkou. A kdo si potrpí na rychlejší technický úsek, má možnost popojít pouhých 500 m proti směru jízdy před obec a uvidí dlouhý přehledný úsek zakončený rychlou pravou zatáčkou. 

 

V souvislosti s tím, že trasa pokračuje do Rožmitálu na Šumavě a opět protíná silnici II/160 vedoucí z Českého Krumlova do Rožmberka nad Vltavou v blízkosti obce Zátoň upozorňujeme, že ve směru od Českého Krumlova bude uzavřena pro veškerý provoz včetně diváků již od obce Větřní a z opačné strany od osady Branná v blízkosti odbočky na Větrnou a Malšín.

 

Druhým pátečním úsekem bude tradiční rychlostní zkouška Ján jedoucí se v loňské podobě se šotolinovým úsekem u obce Ločenice krátce před cílem i divácky atraktivním průjezdem statku ve Svatém Janu nad Malší. Tato nejpřístupnější zkouška bude mít vytyčeno celkem 5 diváckých bodů a její druhý průjezd se uskuteční za tmy.

 

Ani sobotní etapě se v letošním roce změny nevyhnuly. Nejznámější domácí rychlostní zkouška „Malonty“ se oproti loňské podobě pojede v protisměru se startem v Pohorské Vsi a bude prodloužena na celkových 29 km. Tento úsek doplní obrácený průjezd přídolským testem, který se v této podobě také již několik let nejel.

 

Obtížný bude především sjezd k obci Přídolí i následující horizonty v poslední třetině zkoušky, pro diváky zůstává dobře přístupná obec Přídolí s umělým retardérem na začátku obce a těžkou levou zatáčkou při odjezdu z obce.

 

Pouze odpolední sekce tentokrát nedoznaly změn a sestávají se z divácky atraktivní polookruhové zkoušky Římov a jezdecky náročného Kohouta.    

 

            V souvislosti s novými úseky rychlostních zkoušek i pozměněnými diváckými body 34. Rallye Český Krumlov 2006 se pořadatelé věnují řádnému bezpečnostnímu zajištění soutěže. Připomínáme proto divákům obezřetnost a dodržování všeobecných bezpečnostních zásad na tratích rychlostních zkoušek a dalších stanovišť i dodržování dopravních předpisů po celou dobu průběhu rallye.

 

            Podrobnější popis trasy s vyznačením diváckých bodů bude k dispozice na oficiálních stránkách pořadatele www.rallyekrumlov.cz.

 

 

Tiskové středisko 34. Rallye Český Krumlov © 2006

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Jarní Brno 2006, D4, foto Michal Kopeček

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose