www.car.cz
 

Václav Pech se na těžké soutěži v Krumlově chce posunout výše
     23.5.2006 11:01 - tisková zpráva


Václava Pecha čeká těžký Krumlov

Na plzeňskou posádku Václav Pech jun. - Petr Uhel čeká start na dalším domácím podniku, kterým bude následující víkend jihočeská  Rallye Český Krumlov. Po předchozí vyhrané soutěži se budou snažit opět získat co největší počet bodů a posunout se tabulkou mistrovství blíže obhajobě titulu.

Jezdím do Českého Krumlova rád a troufám si říci, že zdejší soutěž patří mezi nejkrásnější a současně i nejtěžší rallye u nás doma. Tato soutěž se tradičně jezdí v květnu a tak trať, která vede v nádherné krajině navíc lemuje čerstvě rozkvetlá příroda, což dodává soutěži na jakési zvláštní noblesnosti. Pořadatelé využívají místních úzkých komunikací, které  mají často kvalitní asfaltový povrch, a tak se závodí po opravdu úzkých cestách, ale přitom se nejede nijak pomalu.

Podle dostupných informací o skladbě letošní trati se mi zdá, že pořadatelé pro tento ročník připravili snad nejtěžší variantu své rallye v historii. Jede se sice menší počet rychlostních zkoušek, ale zato jsou delší a poskládané z těch nejobtížnějších úseků z minulosti soutěže. Myslím, že to bude pro všechny posádky tak trochu nové rallye a moc se v tomto okamžiku na start těším,“ říká o krumlovské soutěži Václav Pech jun.

Ten se bude přesunovat se spolujezdce Petrem Uhlem do místa konání soutěže během středy, kdy začínají seznamovací jízdy. „Pořadatelé letos vyhradili pro seznamování s tratí jen dva dny a to ještě mají posádky pouze vyhrazené časy k najíždění RZ. Krumlovská soutěž je velmi těžká a vyžaduje opravdu pečlivou přípravu při tvorbě rozpisu. Každá sebemenší chybička se může opravdu nepěkně vymstít. Doufám, že stihneme všechny tři povolené průjezdy a nebudeme muset v časové tísni některý poslední průjezd rychlostní zkouškou v seznamovacích jízdách vynechat,“ říká Václav Pech jun. a ještě dodává:

Tradičně bývá obtížnost krumlovské soutěže násobena nestálým májovým počasím. Stává se zde poměrně pravidelně, že během soutěže přijde bouřka se silným deštěm a navíc v tomto terénu, kde je řada velkých kopců, zatímco na jedné straně kopce svítí krásně sluníčko, na druhé leje jako z konve. Také proto jsou zde oficiálně povoleni traťoví špióni jednotlivých posádek, kteří zjišťuji těsně před průjezdem prvních posádek aktuální podmínky na trati. I my určitě této možnosti využijeme.“

Soutěžní automobil mitsubishi, Pechova letošní nová zbraň v boji o titul, prošel pečlivou přípravou. Mechanici z Charouz Racing system, kteří auto na soutěže připravují, rozebrali soutěžák do posledního šroubku a provedli podrobnou kontrolu opotřebení jednotlivých částí po vyhrané soutěži v Púchově.

Soutěž startuje v pátek 26.5.2006 v 17:00 z Českého Krumlova a během večera absolvují posádky úvodní sadu čtyř rychlostních zkoušek. V sobotu pak na ně čeká další 8 RZ, vítěz bude zpět v Krumlově v sobotu kolem šesté hodiny odpoledne.

 

Jaroslav Štauber


 PR


 
 
Fotogalerie:   Arazim a zničený plot vTišnově, foto J. Rohlena

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose