www.car.cz
 

Valoušek a Hrůza se po cenném stříbru na Bohemii vrátili do hry !
     5.7.2011 20:34 - tisková zpráva


Peugeot Delimax Total Team slaví úspěch na Rally Bohemia
 
Tak jako každý rok, i letos nabídla Rally Bohemia napínavou podívanou. Náročné tratě doplnily rozmary počasí, které tentokrát přinesly ve druhé etapě extrémní průtrž mračen. Rozhodujícím okamžikem celé soutěže byla neděle a start do druhé etapy, když ještě na přejezdu odstoupil jasný lídr soutěže. Peugeot Delimax Total Team s posádkou Valoušek-Hrůza slaví úspěch, domů si veze druhé místo a plný počet bodů do hodnocení Mediasport MMČR. 
 

Silná zahraniční konkurence se sice úplně nenaplnila, ale i tak jména jako Loix a Burkart před startem slibovala, že dostat se na pódiové umístění nebude jednoduché. Peugeot Delimax Total Team vstupoval do Rally Bohemia s jasným cílem: dosáhnout na co největší počet bodů, aby se po soutěži v Hustopečích vrátil znovu do boje o titul mistra ČR. Vytyčený cíl splnila posádka Valoušek-Hrůza bezezbytku. Hned od začátku soutěže se pevně usadila na třetí příčce za dvojicí jezdců Kresta a Loix. Na konci první etapy rozestupy napovídaly tomu, že se v neděli žádné zásadní drama odehrávat nebude.

Přejezd na první rychlostní zkoušku ve druhé etapě se ale stal osudný dosavadnímu lídru soutěže Romanu Krestovi, který musel odstoupit pro poruchu elektroniky. V tu chvíli se Pavel Valoušek se Zdeňkem Hrůzou posunuli na druhé místo. Vzhledem k počasí, které na zkouškách panovalo i tomu, že Freddy Loix nebodoval do českého šampionátu, nebyla pro Pavla první příčka prioritou a soustředil se na dojetí do cíle. To se povedlo a Peugeot Delimax Total Team si z Rally Bohemia veze plný počet bodů.    

 
„Celá soutěž byla velice náročná, ale podmínky panující v neděli, byly doslova extrémní. Tolik vody na rychlostních zkouškách jsem už dlouho neviděl. Kvůli odstoupení Romana Kresty, nám druhé místo tak trochu spadlo do klína, ale na to se historie neptá. Nebodoval zde ani jeden z našich přímých konkurentů v boji o titul, získali jsme plný počet bodů a díky tomu jsme se vrátili do bojů o první místo v celkovém hodnocení. I proto považuji právě skončenou Rally Bohemia za velice úspěšnou. Přesto nesmíme usnout na vavřínech. Před námi je vrchol sezóny v podobě Barum rally. Rozhodně budeme pracovat rychlosti a nastavení vozu, abychom i ve Zlíně uspěli podobně jako na skočené Bohemce“, konstatuje Pavel Valoušek na cílové rampě Rally Bohemia.
 
Jan Vrba ze společnosti Delimax k tomu dodává: „Pavlovi a Zdeňkovi gratulujeme a děkujeme za předvedený výkon. Pro nás je důležité, že vezou maximum bodů, které zde mohli získat a díky problémům konkurence se vrátili do boje o titul. V neděli ani nemělo smysl se pouštět do bezhlavého boje s Loixem. Chtěli jsme v neděli jen to, aby posádka v mimořádných podmínkách v klidu dokončila soutěž na druhém místě.“
 
Do konce sezóny čeká posádku Peugeot Delimax Total Teamu ještě dvě důležité soutěže, na které se budou chtít stoprocentně připravit. Barum rally se jede jako součást šampionátu IRC a očekává se zde největší letošní konkurence. Sezónu pak v září zakončí tradiční příbramská rally.
 
 
 
 

 

 

Radka Matthey 


 
 
Fotogalerie:   Rally Krkonoše 2011 - foto Radek Rochelt

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose