www.car.cz
 

Pačejov - Třetí double OMV Rally Teamu bratrů Vojtěchů
     tisková zpráva


Tři roky po sobě se podařilo posádkám OMV Rally Teamu obsadit první dvě místa v absolutní klasifikaci Rally Agropa Pačejov! Štěpán Vojtěch s Michalem Ernstem navíc vedli od první do poslední RZ. Cesta k výjimečnému hattricku však nebyla tak jednoduchá, jak by se mohlo na první pohled zdát.
 
 „Hned od začátku jsme nasadili vysoké tempo a RZ1 vyhráli, ale před další zkouškou jsme měnili pneumatiky a dávali dopředu intermedia. O 8 sekund jsme prošvihli náš čas v časové kontrole a po penalizaci jsme spadli za Vaška Pecha. Na RZ jsme jej předjížděli a nevěděl jsem přesně, co se mu přihodilo. Další RZ byla rovněž vlhká, ale už jsme měli o trochu více klidu,“ líčil Štěpán úvod soutěže ze svého pohledu. I ve druhé „rundě“ však bylo zapotřebí držet vysoké tempo.
 „Na RZ7 se mi auto svezlo hodně do kraje a poškodil jsem práh a nádrž vody. Prakticky na každém přejezdu jsme s Michalem auto kontrolovali a připevňovali kryt podvozku a další uvolněné části. Jen tak tak jsme při tom stíhali dojíždět do časovek. Nejhorší to ale bylo na RZ9. Vepředu jsme měli řezané slicky a vzadu slicky. Na trati bylo hodně vody a pro mne to byl doslova očistec, takhle opatrně jsem už dlouho nejel. Na poslední RZ už jsme ale měli takový náskok, že jsem si mohl dovolit kolečko pro diváky.“ Díky vítězství se Štěpán Vojtěch s Michalem Ernstem vyšvihli do čela průběžného hodnocení rallyesprintů.
 
Úspěch mladšího z bratrů podtrhl druhým místem v cíli Tomáš Vojtěch navigovaný Štěpánem Palivcem. „RZ1 jsme jeli na jistotu. Na RZ2 jsme pozdě přezuli a dostali penalizaci. Intermedia vpředu a slicky vzadu, to nebyla zrovna dobrá kombinace na vlhkou trať, takže i tuhle RZ jsem jel opatrně. Navíc se mi podařilo v jedné zatáčce vyštípnout ráfek, takže RZ3 jsme jeli na třech slickách a jedné intermedii. Ve druhé rundě už bylo vše OK, přidávali jsme a když jsme dotáhli Brouka na méně než 10 sekund, chtěli jsme ho ještě potrápit.
 
 
Technika ale byla proti a na RZ9, kde poměrně dost pršelo, se nám 50 metrů po startu do sebe zasekly stěrače. Jeden stěrač jsem v cíli RZ demontoval a do cíle dojel alespoň na jeden funkční, ale ztráta už byla příliš velká,“ shrnul své úspěšné vystoupení Tomáš Vojtěch, který se druhým místem v Pačejově propracoval na druhé místo průběžné klasifikace sprintů!
 
Štěpán Vojtěch s Michalem Ernstem jsou úřadujícími mistry rallyesprintů a mohlo by se zdát, že mezi posádkami OMV Rally Teamu začne fungovat týmová režie. To však Tomáš Vojtěch rezolutně popřel. „Na nějakou strategii je ještě příliš brzy. Taktizovat začneme před koncem šampionátu a ne v jeho polovině! Hlavně doufám, že nás konečně opustí smůla, jež se nás letos statečně drží a že konečně budeme pořádně závodit a bavit sebe i diváky.“
 
tisk info

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose