www.car.cz
 

Marcel Tuček chce zopakovat výsledek z loňských Blovic
     tisková zpráva


Při loňské blovické Rallyšou se Marcel Tuček poprvé v kariéře postavil na start s vozem Toyota Yaris 1,3 plzeňské stáje Klub Fox Racing. Vyhrál s přehledem třídu N1. O nastávajícím víkendu by si rád loňské umístění zopakoval. Do okolí Bílovic na Plzeňsku se vydá s tradičním navigátorem Václavem Tesařem.

Silnice v okolí Blovic a Nepomuku domažlický pilot dobře zná. Nejednou na nich startoval, a to s vozy nejrůznějších značek a výkonů. Jenže při Rallyšou se většinou jelo po sněhu, sněhové břečce či po hodně mokrých silnicích.
Takové to bylo před rokem. Silnice byly pod vodou, hodně to klouzalo. To mně vyhovovalo, nebyly rozhodující koně pod kapotou, ale důležité bylo, kdo má jak šikovné ruce a nohy. Letos to vypadá, že bude sucho. Proto bude záležet na tom, zda jdou tratě do kopce nebo naopak, což by mně zamlouvalo více,“ sdělil Marcel Tuček.

Jeho yaris bude mít opět nízké startovní číslo, neboť domažlický pilot je prioritním jezdcem FAS AČR. To je sice dobré pro reklamu, neboť relativně maličký vůz se objevuje na špičce startovního pole mezi nejsilnějšími auty a vidí ho davy fanoušků, ale Tuček nemá přehled o tom, jak si vedou konkurenti v jeho třídě N1. Navíc soupeři, kteří startují většinou se startovními čísly nad 70, mají na rychlostních zkouškách úplně jiné klimatické podmínky než Tuček.

„Bylo to dobře vidět před dvěma týdny v Pačejově při Agropa rallye. Oni startovali do 9. rychlostní zkoušky více jak hodinu po mně a na suchu. Já jsem tam jel v průtrži mračen. A spadl jsem až na čtvrté místo ve třídě. Platím tak za to, že mně lidé více vidí. Ale tak to asi má být. Důležité je nejen to, aby yaris byl v cíli na prvním místě ve třídě, ale také aby ho lidé viděli v plném tempu,“ uvažoval domažlický jezdec.

Pořadatelé Rallyšou letos nejenže pozměnili termín soutěže ze zimního za letní, ale jiné jsou také tratě rychlostních zkoušek. Tuček o nich říká, že jsou staronové, neboť organizátoři použili úseky z erzet, po kterých se jezdila ještě Rallye Úslava. Soutěž má vlastně jen tři rychlostní zkoušky, které ale posádky absolvují třikrát.

Není to právě ono, mám raději méně sekcí, ale s větším počtem rychlostních zkoušek. Podnik je plynulejší, snáze se držím v tempu. Takové to bylo v Pačejově, než jsem se nadál, tak byl cíl. A takový má rallyesprint být. Ovšem jaké budou erzety ve skutečnosti, budu znát až v pátek. Do Blovic se vydám na trénink až ve čtvrtek večer,“ řekl Marcel Tuček.


Pavel Kestler, Klub Fox Racing

tisk info


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose