www.car.cz
 

Tuček už myslel na barumku. Přidelený čas na úspěch nestačil
     tisková zpráva


Čtvrté místo ve skupině N1 obsadil v letošní blovické Rallyšou Marcel Tuček, který startoval s vozem Toyota Yaris 1,3 v barvách plzeňského týmu Klub Fox Racing. Nezopakoval sice loňské prvenství, ale přesto je spokojený.
Vloni v únoru se domažlický jezdec poprvé v kariéře postavil na start s vozem Toyota Yaris 1,3 a v Blovicích vyhrál s přehledem třídu N1. Letos chtěl na úspěšné vystoupení navázat. Jenže osud byl proti.

„Rozhodla sedmá erzeta. V ní jsem opravdu zatáhl a oproti předchozím průjezdům jsem tady svůj čas pořádně vylepšil. Jenže mně to nebylo nic platné. Po úniku oleje z Červenkova mitsubishi totiž komisaři zkoušku zrušili. Dostal jsem náhradní čas a tím pádem jsem měl po nadějích. Alespoň, že komisaři tentokrát soupeřům ve třídě nepřidělili lepší čas než mně, což se stalo v Pačejově,“ uvedl Marcel Tuček.

Ten tak nenavázal na veleúspěšné vystoupení na Rallye Bohemia, kde s přehledem třídu N1 vyhrál. Přesto nesmutní. „Jsem ale docela spokojený. Vždyť to byla bitva o vteřiny nebo dokonce o desetiny vteřin. Tak je totiž třída N1 vyrovnaná. A to se mně líbí. Ovšem je vidět, že mně přece jen více vyhovují delší soutěže. Potřebuji totiž delší čas na to, abych se dostal do správného tempa,“ řekl Tuček.

Blovická Rallyšou bude v letošním kalendáři českých rallyesprintů jedním z vůbec nejrychlejších podniků. „Co se dá dělat. Silnice v okolí Bílovic jsou prostě takového charakteru, že se na nich nic pomalejšího nenajde. I když letos byla trať hodně pozměněná, přesto zůstala poměrně rychlá. Ovšem to mně tolika nevadí,“ konstatoval jezdec plzeňského Klubu Fox Racing.
Tuček si pochvaloval také yarise, který běžel od startu do cíle jako hodinky bez jediného zádrhelu. V servisním areálu doprovodný tým jen dělal běžný servis, měnil pneumatiky a doléval benzin. „Mechanici auto dobře připravili. Trochu jsem ho ale v podvědomí šetřil. Vždyť se za pár týdnů jede slavná Barum rallye a bylo by hodně nepříjemné způsobit si nějaký problém kvůli havárii,“ doplnil Marcel Tuček.

tisk info
Pavel Kestler, Klub Fox Racing


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose