www.car.cz
 

Ladislav Belinger i Martin Rérych v blovickém cíli
     tisková zpráva


Oba vozy Rallye Sport Promotion, IX. Ročník  MIVA Rally Šou Blovice  dokončili .
 
Mistrovství ČR ve sprintrally pokračovalo v sobotu již pátým dílem letošního šampionátu v Blovicích. Letošní ročník Rally Šou díky posunu v kalendáři připravil posádkám oproti loňsku opravdu letní počasí.
Rallye Sport Promotion přijel do Blovic s dvěma vozy. Felícií Ladislava Belingera a Martina Rérycha, kteří chtěli vylepšit výsledek z Kopné. Druhým vozem byl Fiat Bravo HGT , zapůjčený na tento podnik Vrtal Rally Týmem s posádkou Jiří Rozsypal a Jan Paulik. Ti si přijeli do Blovic odbít svou letošní premiéru ve sprinterském šampionátu .
 
 
Ladislav Belinger bojující ve třídě A5 zajížděl od začátku soutěže solidní časy na hranici druhé poloviny své třídy. Čtvrtý čas v RZ 3 Žákavá - Blovice  mu zajišťoval průběžné sedmé místo ve třídě A5. Z této pozice  také startoval po servisu v Komorně do RZ 4 Srby – Trojice. V tomto testu se začaly projevovat problémy s brzdami a  při  průjezdu kamenitým úsekem  dostalo auto velkou ránu do podlahy, došlo k poškození elektro instalace hasícího systému a  zásobníku, který se roztrhl a před cílem začalo v kabině hořet. Posádka poté uhasila požár v časové kontrole po RZ .
 
„ čtvrtá vložka rozhodla závod, dostali jsme velkou ránu na spodek, bouchl hasičák v autě bylo spoustu kouře a před cílem nám začalo za sedadly hořet. Definitivně odešli brzdy, brzdíme motorem, jestli to vydrží skříň, zkusíme to dojet“ říká Láďa Belinger v  servisu po RZ 6.
 
 Takto se také závod dále odvíjel. Zrušená RZ 7 Srby - Tojice ještě odřízla osmapůl ostrých kilometrů ze zbývajícího množství do cíle a tak nakonec po diskvalifikaci  Ivo Cipra dokončili závod na pátém místě ve třídě.      
 
Posádka Rozsypal , Paulik s Fiatem Bravo přijeli do Blovic  nasbírat další zkušenosti a hlavně závod dokončit. Důvodem byla také nutnost připsat si tento závod na své konto jako dokončený pro naplnění kritéria k udělení mezinárodní licence. Zvolené tempo se také nijak zásadně nerozcházelo s vytyčeným cílem.  A když v RZ 4 Srby – Trojice při  průjezdu již zmiňovaného kamenitého úseku dost vážně poškodili obě přední kola , což  znamenalo  časovou ztrátu i v RZ 5 a 6 bylo rozhodnuto. Závod dokončili na sedmém místě ve třídě.    
 
„Přijeli jsme se svézt, nasbírat zkušenosti a hlavně jsme chtěli závod dokončit. Ono ani v konkurenci ve třídě A7, která se letos na sprintech pravidelně schází jsme na nic většího myslet nemohli. Úspěch by pro nás byl tak čtvrté, páté místo někde za Kity.
 
  První dvě vložky jsem si zvykal na auto, nemohl jsem se nějak dostat do tempa,  ve čtvrté na kamení jsme spadli do díry a narazili oba přední disky, naštěstí to neodnesly gumy, ale auto se potom špatně řídilo, celou pátou a šestou RZ to nestálo za nic. Poslední tři testy, vlastně dva  jsme už jeli v klidu, nebylo už o co závodit“ komentuje v cíli výkon Jirka Rozsypal.   
I po všech potížích nakonec oba vozy Rallye Sport Promotion IX. Ročník MIVA Rally Šou Blovice 2004 dokončili .
 
 
tsk info
Rallye Sport Promotion

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose