www.car.cz
 

Jaromír Tarabus na Barumce v silné mezinárodní konkurenci výborně
     31.8.2010 10:39 - tisková zpráva


Osmé místo v cíli Barum Czech Rally Zlín patří posádce Czech Ford Rally Teamu Jaromíru Tarabusovi a Danielu Trunkátovi. Dvojice se před vrcholným podnikem Mezinárodního mistrovství České republiky v rally vrátila do svého Fordu Fiesta S2000 a úspěšně se popasovala nejen s českými soupeři, ale prosadila se i v konkurenci posádek šampionátu Intercontinental Rally Challenge.

Barum Czech Rally Zlín se jako šestý podnik Mediasport MMČR rally a devátý podnik IRC jela za proměnlivého a těžko vyzpytatelného počasí. Volba pneumatik se za takových podmínek stala téměř loterií a jezdci se museli vyrovnávat s častými změnami přilnavosti.

„Jednou jsme jeli na vodě na suchých gumách, pak zase obráceně,“ popisuje peripetie první etapy Barum Czech Rally Jaromír Tarabus. „Do gum se nám nedařilo trefovat úplně perfektně, z čehož vyplynulo pár menších krizovek. S časy jsem nebyl spokojený a ve výsledcích jsme se propadali i mezi českými jezdci. V podmínkách, které panovaly, to byl takový boj o přežití. Ale podmínky byly stejné pro všechny a my jsme měli radost z toho, že jsme dokončili první etapu bez větších problémů,“ dodává zlínský jezdec, který po první etapě Barum Rally figuroval na čtrnáctém místě průběžného pořadí a sedmé příčce průběžného hodnocení MMČR rally.

Do nedělní etapy startovali Jaromír Tarabus s Danielem Trunkátem s cílem probojovat se do elitní desítky, na níž po prvním dni soutěže ztráceli jednu minutu. Vzhledem k délce rychlostních zkoušek a náročnosti Barum Rally nebyl takový plán nereálný; podmínkou splnění tohoto cíle však bylo neudělat chybu.

To se Jaromíru Tarabusovi narozdíl od několika jeho soupeřů ve druhé etapě Barum Rally dařilo, a tak po čtrnácté rychlostní zkoušce postoupil na deváté místo průběžného pořadí. Umístění posádky Czech Ford Rally Teamu se o další příčku vylepšilo ještě po posledním měřeném úseku po propadu Bryana Bouffiera. Vyrovnanou jízdou bez větších chyb tak Jaromír Tarabus a Daniel Trunkát vybojovali osmou příčku v Barum Czech Rally Zlín. V hodnocení MMČR rally se umístili na třetím místě za Pavlem Valouškem a Václavem Pechem.

„Po sobotní protrápené etapě jsme za takový výsledek rádi,“ hodnotí Jaromír Tarabus své společné vystoupení s Danielem Trunkátem. „V neděli ráno jsme startovali s tím, že bychom chtěli zkusit zaútočit na umístění v první desítce. Věděli jsme, že od desátého místa nás dělí minuta, a tak jsme do toho od začátku šli s vervou. A dařilo se nám. Sice tam bylo pár drobných chybiček v jízdě, ale naštěstí žádné fatální. V poslední sekci rychlostních zkoušek se nám také podařilo zajet několik časů, se kterými jsme byli spokojení. Nakonec jsme dojeli osmí, takže jsme moc rádi.“

„Spokojení jsme také z pohledu českého mistráku. Zajeli jsme takový náš standard. Drželi jsme se za nejrychlejší trojicí Valoušek – Pech – Kresta. Roman měl bohužel smůlu, ale kdyby nehavaroval, určitě by byl před námi... S výsledkem Barumky jsme určitě spokojení,“ dodává jezdec Czech Ford Rally Teamu, který v nedělní etapě Barum Czech Rally Zlín získal i bonusové body za druhé místo mezi jezdci hodnocenými do českého mistrovství.

Jaromír Tarabus drží před posledním podnikem Mediasport MMČR rally čtvrté místo průběžného pořadí šampionátu se 118 body. Mistrovství vede Pavel Valoušek (208 bodů) před Václavem Pechem (194 bodů) a Romanem Krestou (142 bodů).

Více informací o posádce Tarabus - Trunkát naleznete na jejích webových stránkách www.tarabus.cz

 

PR

BPA.

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Momentky z Barumky 2010 od T.a P. Malých

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose