www.car.cz
 

Sobotní Třebíč : program s mapami za pouhou pětikačku !!
     2.4.2010 12:02 - tisková zpráva


Horácká rally nabízí program pro diváky za pouhých pět korun!
 
 Pořadatelé z AK elektrárna Dukovany v AČR vydali k letošnímu ročníku Horácké rally opět oficiální program. Na celkem čtyřiatřiceti stranách přiznivci automobilového sportu naleznou podrobné informace k letošnímu 21. ročníku třebíčské rally. Překvapením pro diváky je cena programu, která je stanovena opět na symbolických pět korun!
 

„Tak nízkou cenu jsme zvolili z jednoduchého důvodu. Chceme dostat program mezi nejširší okruh obyvatel Třebíčska a fandů motoristického sportu. Naším záměrem je, aby si přečetlo program co nejvíce lidí. Pět korun je opravdu symbolická částka. A to je ještě marže pro jednotlivé prodejce,“ pověděl Miloš Morávek, ředitel Horácké rally. Program je k dostání na benzinových stanicích v Třebíči a v blízkém okolí a na dalších prodejních místech jako jsou trafiky, prodejny s tiskem atd.

 „Fandové si mohou program zakoupit rovněž v Informačním středisku města Třebíče, dále ve Velké Bítěši nebo v pizzerii v Náměšti nad Oslavou, kde proběhne kontrola přeskupení. Místní pizzerie připravila pro jezdce dokonce na jídelníčku speciální menu,“ upřesnil Morávek.

Dodejme, že pořadatelé zajistili dostatečné množství programů a přesný seznam prodejních míst lze nalézt na oficiální internetové stránce rally. Fanoušci soutěžního sportu najdou v oficiálním programu vedle celkové mapy rally a časového harmonogramu i podrobné mapy a popisy jednotlivých rychlostní zkoušek včetně vytipovaných diváckých míst. Pořadatelé připravili celkem osm diváckých míst, kam budou směrovat diváky k návštěvě rychlostních zkoušek. V galerii vítězů najdeme taková jména jako jsou Ladislav Křeček, Pavel Šofr, Stanislav Chovanec, Vlastimil Neumann, Tomáš Hrdinka, Emil Triner nebo Václav Pech, jenž vyhrál v Třebíči podobně jako Jan Kopecký třikrát.

Loňské prvenství obhajuje Jaroslav Orsák, ohlédnutí za jubilejním ročníkem Horácké rally si přečtete v článku s názvem Orsák vyhrál pro dramatickém boji s Valouškem. Jezdec z Poteče u Valašských Klobouk zvítězil i v loňském rallysprintovém šampionátu, blíže v článku Jak Orsák vyhrál v Třebíči a o pár měsíců slavil rallysprintový titul. Nechybí ani vyhlášení populární fotosoutěže pro profesionální fotoreportéry a fotoamatéry k letošnímu ročníku.

 
Podstatná část programu je věnována osvětě v otázce bezpečnosti, kde najdete základní informace, například jaké bezpečné místo si vybrat ke sledování rychlostních zkoušek nebo jak se chovat u trati. Nechybí ani vyznačení nebezpečných míst na rychlostních zkouškách. Pro diváky jsou vytyčena divácká místa, která jsou pořadatelem označena. Mimo tyto prostory jsou všechna ostatní místa podél trati vedena jako zakázaná a není možné z nich sledovat průběh rally!       
 
 

Horácká rally zná nominaci delegovaných činovníků

V sobotu odstartuje 21. Horácká rally 2010 s centrem v Třebíči, která je úvodním podnikem devítidílného seriálu ECOSUN Mistrovství České republiky ve sprintrally. Tahákem letošního jednadvacátého ročníku bude účast obou loňských mistrů Romana Kresty a Jaroslava Orsáka. Do soutěže je přihlášeno celkem 99 posádek, diváci uvidí na trati vedle plejády produkčních aut i čtyři vozy specifikace WRC a stejný počet vozů kategorie Super 2000.

Pořadatelé z AK elektrárna Dukovany v AČR znají nominaci hlavních delegovaných činovníků. Ve funkci hlavního sportovního komisaře se představí na Třebíčsku Miloslav Regner, dlouholetý ředitel Barum Czech Rally Zlín. Ve funkci sportovních komisařů se objeví Milan Pospíšil z Klatov a Michael Krejska z Brna. Nad bezpečnostním zabezpečením rychlostních zkoušek bude dbát Jan Mochan z Jičína, ředitel Rally Bohemia a organizátor podniků na Autodromu v Sosnové u České Lípy.

„Do Třebíče byli delegováni ředitelé dvou největších rally v České republice. Přijedou pánové Regner a Mochan. Je to pro nás velká pocta a věřím, že v hodnocení soutěže obstojíme,“ řekl Miloš Morávek, ředitel Horácké rally.

Federace automobilového sportu AČR v letošním roce ustanovila na jednodenních soutěžích funkci sekretáře sboru sportovních komisařů. V této roli se představí na českých sprintrech Pavel Schovánek ze Žebráku. Nad technickými řády Horácké rally bude pozorně dbít Václav Šedivý, časoměřiče má na starosti Ing. Jarmila Ftáčková z Horního Města. Činovníkem pro komunikaci se soutěžními posádkami a ředitelstvím rally bude Josef Vrátil z Brna.

Delegovaní činovníci 21. Horácká rally:

Hlavní sportovní komisař: Miloslav Regner
Sportovní komisař: Milan Pospíšil
Sportovní komisař: Michael Krejska

Bezpečnostní delegát ASN: Jan Mochan
Sekretář SSK: Pavel Schovánek
Hlavní technický komisař: Václav Šedivý
Hlavní časoměřič: Ing. Jarmila Ftáčková
Činovník pro styk se soutěžícími: Josef Vrátil


 
 
V Třebíči 31. března 2010                                                       Roman ORDELT
                                                                                                    tiskový mluvčí
                                                                                                Horácká rally Třebíč

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Tovární Fabie S2000 výborně v Argentině 2010, foto týmu D. Velímský

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose