www.car.cz
 

RallySlalom slaví první narozeniny! Zítra závod v Uherském Brodě
     27.11.2009 14:53 - tisková zpráva


RallySlalom slaví první narozeniny! 


Je tomu přesně JEDEN ROK co vznikl tento šampionát pod názvem RallySlalom! Vše začalo tak nenápadně s tím, že se bude scházet parta 5-10 přátel a blbnout v soukromém šampionátu na letištích. Šampionát vznikl 12.11.2008 a ještě v ten den byly spuštěny základní stránky. První závod byl v plánu už o víkendu 16.11.2008! Na start prvního závodu v Bánově se postavilo 10 vozidel.

Druhý závod se jel opět v Bánově o dva týdny později a na startu bylo už dokonce 13 vozidel :-) Třetí závod, rekordních 14 vozidel a opět v Bánově konečně na suchu. Poslední závod hned o týden později už pouze jako volný, ale s 18 jezdci na startu včetně Pavla Valouška na Mitsubishi Lancer EVO 9! Celkově vyhrál první ročník Martin Bujáček před Milanem Greguškou a Zbyňou Hrabcem!

Sezona 2009 byla pro RallySlalom hodně důležitá a moc se nevědělo do čeho se jde a jak budou závody vypadat. Hned první závod v lednu se odjel na sněhu a ke konci už na asfaltu, takže dokonalé Monte Carlo na úvod :-) Závodu se zúčastnilo celkem 37 jezdců! Druhý závod v únoru bylo zase tolik sněhu jako ve Švédsku, takže začátek roku vyšel skvěle. Na start druhého závodu se postavilo 52 jezdců!

Další závod se jel už na suchu v Biskupicích pak následoval dvakrát Bánov a zase Biskupice. Sedmý závod sezony se podařilo uspořádat ve Slušovicích na dostihovce a jednalo se nejspíše o vrchol letošní sezony. Další závod se jel na kopci u Velkého Ořechova a na konec roku na poslední dva závody sezony se šampionát vrátil zase na Biskupické letiště.

Doufejme, že se bude šampionát rozvíjet i dál a bude dostupnější stále pro více a více jezdců. Pro sezonu 2010 se chystá opět hodně nových tratí tak se máte na co těšit :-)


Nejblížší velmi slušně obsazený závod je  na programu již tuto sobotu:

Rally Show 2009  28.11.2009

Uherský Brod

Informace
Startovní listina
Mapa RZ


 
 
Fotogalerie:   Erzetka Jezná 2009 objektivem Jaromíra Beneše

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose