www.car.cz
 

Rallye show Velký Rapotín legálně pro amatéry a ve šlépějích Erzetek
     14.6.2010 20:59 - Administrátor


Tato soutěž proběhla 12. 6. 2010 ve koncepci bývalých tzv. "erzetek" s přihlédnutím k současné situaci ohledně spojovacích úseků mezi jednotlivými rychlostními zkouškami. Samotná soutěžní trať měřila 8,77 km a nabídla velmi členitý charakter a jezdci ji absolvovali 3x v jednom směru a 3x ve směru opačném. Celý úsek tratě byl uzavřen v rámci uzavírky a soutěž se jela jako zcela legální amatérská soutěž za doprovodu Policie ČR.

Pořadatel ještě před soutěží připravil pro lepší představu o trati a její atmosféře stručného fotografického průvodce s detailní kilometráží, stejně jako popis diváckých míst a to na svých přepracovaných stránkách.

Pořadatel připravil také jednu lahůdku – nejen start nádherného Nissanu GTR pana Jiřího Jírovce v jeho evropské premiéře v rallye, ale i ve spolupráci se společností INVELT s.r.o. soutěž o absolvování 2 x 8,77 ostrých soutěžních kilometrů v horkém sedadle vedle zkušeného soutěžního jezdce Jiřího Jírovce.

Největším problémem soutěžících byla odpověď na výkon v kW Nisan GTR a jen 2 soutěžící věděli, že modrobílý Nissan GTR má neskutečných 600 koní. A na výjezdech ze zatáček to byl zátah Nissanu neskutečný. Pan Jiří Jírovec dle svých slov nejel nadoraz, přesto pohodlně zvítězil za navigování Františka Šebesty a pohodovou náladu mu neubral ani menší ťukanec.

Druhé místo obsadili Ladislav Kopelent a Tomáš Wanka se Škodou Felicia Kit Car a na stupně vítězů se vešla i posádka Zdeněk Pokorný a Jiří Kalista se Subaru Impreza STi.

Poděkování patří všem partnerům akce. Fotografie nejen z této soutěže najdete i na www.beos-photo.com i dole pod článkem.


Odkazy: http://www.wmr.cz/index.php?left=menu  
Zajímavý článek Ladislava Kopelenta o přípravě na rallye (díl 1 z 10):

 oficiální stránky : www.wmr.cz  

M. Beneš

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Hustopeče 2010 objektivem Mirka Knedly sen.

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose