www.car.cz
 

Závody na okruzích po dvou odjetých víkendech - D2 a D4
     Vladimír Rožánek


V tomto ročníku okruhových závodů v České republice máme za sebou již dva závodní víkendy, které se od jely při Jarní ceně Brna a Česká Pojišťovna Škoda Octavia Weekendu v Mostě. Zatím závodům na okruzích nepřeje počasí, které jak v Brně, tak v Mostě předvedlo odvrácenou tvář a některé závody byly kráceny.

Na to doplatil zejména brněnský sprint závod D4, který napřed poznamenala vážná nehoda Kusína a Prince, a potom, po novém startu déšť. V Mostě už bylo počasí lepší a spadlo jen pár kapek, ale za sychravého, studeného počasí opět mnoho diváků do ochozů cestu nenašlo. Závodníci měli také napilno, protože závodní termíny 14 dní za sebou jim také radost nepřinesly a někteří nestihli připravit techniku.

Pořadí v divizi 2, vede slovenský závodník Miroslav Horňák s formulí Renault, a zdá se, že budeme v letošním roce asi slavit cizince na stupni nejvyšším. Žádný z českých závodníků zatím do bojů nezasáhl. Představily se nám závodní série ze Švýcarska a Rakouska, a to Formel Lista Masters, pro začínající jezdce a rakouský Formel F3 Cup. Ten přinesl oživení v podobě rychlých monopostů formule 3.



Divizi 4 nad 2000ccm vede Charouz, který však svou spanilou jízdou moc diváků nepřitahuje. Za ním s odstupem se drží čtveřice automobilových závodníků ze Slovenska, kteří pravidelně se svými vozy bodují do našeho mistrovství. Potěšit českého fanouška může Jaroslav Honzík St., který jezdí se Slovákem Machánkem na novém Porsche 911 GT3 RSR a celkově je na 7. místě.
V divizi 4 do 2000ccm vede suverénně Milan Maděryč se svým Audi A4 ST, druhý se drží Vladimír Ostaševski s 306 S16. Díky skvělým výkonům z vytrvalostních závodů jsou na místě třetím jezdci Mičánkova motorsportu Janák a Sukop s Renaultem Clio RS.
Šestnáctistovky, které jezdí společně s čtrnáctistovkami společné závody ve sprintech, vede Pavel Moravec s Fábií, před Bažatou. Čtrnáctistovky vede Ctirad Hájek na Fábii, před Marhoulem, který jezdí taktéž na Fábii. Třetí je i po vítězství v mosteckém sprintu Petr Januška s Pick-upem.

D4>2000ccm
1. Charouz - Mercedes Benz CLK DTM
2. Studenič – Porsche 911 GT3R
3. Ing. Bezák – Porsche 911 GT3R

D4<2000ccm
1. Maděryč – Audi A4 ST
2. Ostaševski – Peugeot 306 S16
3. Janák, Sukop – Renault Clio RS

D4<1600ccm
1. Moravec – Škoda Fábia E1
2. Bažata – Škoda Fábia E1
3. Machalík – Škoda Pick up

D4<1400ccm
1. Hájek – Škoda Fábia
2. Marhoul – Škoda Fábia
3. Januška – Škoda Pick up

D2 – formule 2000ccm
1. Horňák – formel Renault
2. Blaettler – Dallara 302 Opel
3. Fank – Dallara 399 Opel

Vláďa Rožánek, www.car.cz


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose