www.car.cz
 

Jarní cena Brna otevírá o víkendu okruhovou sezónu
     18.4.2010 23:53 - Vladimír Rožánek


Již jen necelý týden zbývá do startu další okruhové sezóny, která po zimní přestávce přivítá rachotící monstra s několikasetkoňovými motory. Jarní cena Masarykova okruhu přivítá kromě republikové špičky také seriál Auto GP a velice dobře obsazený Histo Cup, který kromě cestovních vozů nabídne i formule.

Auto GP začíná v Brně a slibuje kvalitní předkrm víkendu rychlých formulí by Renault. Kromě pěkných price money nabídne to, co kdysi Eurosérie F3000. Ve startovní listině nalezneme známé týmy DAMS, Euronova, ale také Durango. Naše barvy bude hájit Jan Charouz ze stáje Charouz-Gravity Racing.

Možná ještě lepší podívanou nabídne historií vonící Histo Cup, kde se objeví také několik českých a slovenských jezdců. Například Libor Jelínek, Radek Truhlář, nebo Slovák Žáček. Premiéru v tomto poháru si odbydou formule Vau, F3, či formule Ford.

Mladým a nadějným jezdcům dává příležitost divize 3 pro formulové vozy. Celkem se do Brna přihlásilo 17 vozů, což slibuje dramatickou podívanou. Uvidíme Tomáše Chabra seniora i juniora, Loukotu, Lešínskou, Spěváčka, Krakoviče, nebo Ulmanna. Novinkou je start formulí Gloria, které ve stáji Formula Star osedlají Finkbohner, Hanžl a Skála. Své by si do pořadí chtěli říci i Bugner, Langer, Liška, Kohout, Tesařík, Vonšák, nebo Karel Jílek s MX 1-11.

V cestovních vozech nabízí nová sezóna start vozů GT ve své kategorii, tedy nově vzniklé divizi 5. Jinak opět pokračuje loňský model v divizi 4, nebo-li sprinty do 2000ccm3 a a nad tuto hranici, plus vytrvalostní závody.

Sprint do 2000ccm3 nabídne startovní listinu s 18-ti vozy. Velkým favoritem bude Marek Ďurovkin ze Slovenska s vozem Alfa Romeo WTCC, ale svou kůži nedají zadarmo Dan Mich s konstrukcí Opel Michl, znovu navrátivší Vladimír Vitver s Lotusem WR 9/2 nebo loňský mistr Robert Pláteník se Škodou Fábia EVO.

Napínavě vypadá startovní listina sobotního vytrvalostního klání, kde se opět o své body poperou Mercedesy DTM, za jejichž volanty uvidíme Luku Lichtner-Hoyera, Tomáše Engeho a Antonína Charouze. Nebudou chybět vozy Ferrari stájí MenX, Ed Hardy-Flex Motorsport. Ed Hardy Racing připravuje pro Kanaďana Jannarda druhé Ferrari 43O GT3. Se stejným vozem uvidíme i trojici Stanco, Želínský a Ján Daniš. Tatrováci se vydají do Brna opět s Tatrou Ecorra V8 Sport, na startu se objeví plejáda různých mutací vozů Porsche v čele s Mičánkem, Janákem, Konopkou, Kiabou, nebo Mikoláškem. V kategorii do 3500ccm3 patří k favoritům nejen Mičánkovo Porsche, ale také Ferrari 360 s Vacíkem, Dolákem a Baranem. Zle jim však zatopí vozy BMW od Šenkýře, či Kusína. Novinkou bude start týmu Atlas eFX s Holanďany Van Damem a Schroyenem na Sallenu S7-R.

Sprint nad 2000ccm3 má přihlášeno 44 vozů. O nejcennější medaile se poperou Charouz, Sládečka, Maděryč, Björk a Lichtner-Hoyer s nálepkami DTM. Robert Šenkýř přiveze BMW E92 GTR, Machánek Porsche 997 RSR, a také Viliam Liedl s Audi TT-R DTM patří k velmi zajímavým vozům, které se v Brně představí. Několik Ferrari GT3 přivezou Poláci v čele s Maciejem Stancem.

Srdečně Vás zveme na Masarykův okruh do Brna, protože Jarní cena Brna stojí za návštěvu.

Vláďa Rožánek


 
 
Fotogalerie:   Mostecké naftové řádění © V.Rožánek

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose