www.car.cz
 

Carbonia Cup se stěhuje k sousedům na Slovakiaring
     7.5.2014 19:55 - Vladimír Rožánek


Po velmi vydařeném prvním klání Carbonia Cupu v Mostě, kde se sešlo hned 78 vozů se jezdci přesouvají na Slovensko. Okruh nedaleko Bratislavy má 5,922Km a je hodně oblíbenou tratí s náročnými technickými pasážemi, prověření jezdců i techniky mají jezdci již předem zaručeno.

Na dráze se kupříkladu zapotí na čtyřech uměle vytvořených převýšeních, které vráží trochu adrenalinu do závodů na této trati.

Opět bude závodní pole rozdělené do čtyř skupin – A – cestovní vozy, B – civilní vozy, C – speciální vozy a D pak formule. Poslední možnost k přihlášení platí do 12.5. nebo po naplnění kapacity tratě.

Zatím nejvíce jezdců máme přihlášeno do skupiny A, kde se prezentuje hned třicet vozů, mezi kterými najdeme Luďka Dolejše s Fordem Fiestou R1, Petera Szilagyho na Fiatu Punto, Jiřího Šubrta a Víta Smejkala na Škodě Octavia, celkem sedm vozů BMW 1, zejména pak Patrika Semlbauera a Jana Šerého, další vozy BMW jezdců Horta a Kolaříka, čekají na nás tři Fordy Mustang Starosty, Berana a Medřického, ale také Corvette ZR1 Standy Sědivce, Ginetta G50 Dominika Valného, či tři vozy Porsche s Kodídkem, Petrem Novákem a Martinem Jansou.

Ve skupině B civilních vozů očekáváme zajímavé souboje Josefa Petrydese s Nissanem 350Z, Jan Mareček a Jan Kolárik přivezou Nissan GTR, Anton Alexejev Corvette, Tomáš Barták Porsche Cayman S a velmi pěkné pole BMW včele s Čurdovými a Viktorem Hartlem.

Skupina C speciálních vozů přivítá vozy Caterham a X-Bow. Mezi jejich jezdci nalezneme jména Michal Rejman, Tomáš Kwolek, Michal Vítek, Ondřej Kočka, Sergej Plauvets, nebo Jaroslav Novák. Poslední skupina D patří formulím, ve kterých uvidíme Lumíra Vaszily s Tomisem 03, Miroslava Veselého s NF 1400 nebo Filipa Zelenského na Dallara 394 Mugen Honda, který patří k vůbec nejrychlejším vozům Carbonia Cupu.

Velmi zajímavý pak bude vypsaný vytrvalostní závod, který se pojede poprvé za umělého osvětlení, které činí z tohoto klání velmi zajímavým. Zatím mezi přihlášenými nalezneme BMW z týmu Vonka Racing, KTM X Bow z NWI Racing, nebo Fordy Fiesty R1 s jezdci Šlehoferem, Szabó a Semerádem.

Na setkání s Vámi na závodní dráze Slovakiaringu se na Vás těší celý tým Carbonia Cupu 2014.

Foto z Mostu naleznete zde:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.260697807434356.1073741866.184026551768149&type=1

Přihlásit se k závodu můžete zde:

http://carboniacup.cz/index.php?sel=content&menuID=120&parentID=33

http://carboniacup.cz/index.php?sel=content&menuID=96&parentID=120

Vláďa Driver Rožánek

Carbonia Cup 2014


 
 
Fotogalerie:   Jarní Most 2010 a sprint nad 2litry, foto Mirek Grusa

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose