www.car.cz
 

Mistrovství Republiky na okruzích před Podzimní cenou Brna
     Vladimír Rožánek


MMČR na okruzích už svoje mistry zná, ale to jistě neznamená, že by na pro někoho posledních a pro jezdce divize 4 předposledních závodech, byla nouze o jezdce ve startovním poli.
 
Divize 2 má svého mistra ve slovenském závodníkovi Miroslavu Horňákovi, jenž se svým Tattusem Renault FR2000 povětšinu jezdil na čele závodů divize 2. Jedinkrát mu body sebrali silné formule 3 z rakouského F3 Cupu, ale vícekrát jsme tyto monoposty na našich tratích neviděli. Konkurence pro Horňáka se letos hledala jen stěží. Jediný, kdo se z českých reprezentantů zapojil do divize 2, byl Martin Matějček s formulí Junior, jezdící rakousko-švýcarský pohár Formel Lista Masters. Jinak čeští závodníci o tuto disciplínu zájem neprojevili, stejně tak, jako tomu bylo i vloni. Poslední brněnský závod bude připomínat spíše polské, než české mistrovství.
 
Miroslav Horňák - Tattus Renault FR2000 @ fot Vláďa R
 
Divize 3 formulových vozů Národní formule 1400, má již svého nového mistra také. Je jím Jiří Mičánek junior, kterému přestavěl jeho otec stroj Van Diemen, protože ten by jinak řádům NF1400 nevyhověl. A jezdit D2 s formulemi o obsahu 2000ccm jezdci bývalé formule Ford 1600 nechtěli. Proto se také objevili v divizi 3, kde rozšířili pole strojů s motory objemu 1400ccm. Druhým jezdcem s přestavbou Van Diemen a zároveň druhý muž NF1400 – David Palmi, už na vedoucího Mičánka ztrácí 50 bodů. O třetí a čtvrté místo ještě svedou souboj Mifka a Lešínský. Trochu stranou bojům o titul zůstává letos Tomáš Chabr, jenž zřejmě není zcela spokojen s novým modelem Tomis 99-03. Velkým pozitivem NF1400 jsou další nové tváře, které se objevují po boku starých harcovníků. Jména Tomáš Zeidler, Josef Král, či Martin Matzke, nebo Adam Kout, jistě ještě v souvislosti s motorsportem uslyšíme.
 
Martin Matzske Tomis 99-02 Most 04 @ foto Vláďa R
 
Předpokládaným mistrem divize 4, se stal se ziskem všech doposud možných nasbíraných bodů Antonín Charouz. Čtyřlitrový Mercedes Benz CLK v úpravě DTM si na poruchy nepotrpěl a konkurence pro tento silný stroj se v českých končinách jen stěží nachází. Jeho zatím největším soupeřem byl v Mostě polský pilot Maciej Stanco, který ač startoval z poslední řady, Charouzův Mercedes porazil. Diskvalifikace za porušení závodních řádů, ho však prvního vítězství nad Mercedesem zbavila. Další místa v mistrovství obsazují povětšinou vozy Porsche 911 GT, ať již v úpravě Cup, nebo GT3. Slovenští závodníci Studenič, Bezák, Konopka, či Machánek, tedy doplňují silný Mercedes na čele. Z českých závodníků dokáží zaujmout pozornost především Milan Maděryč s Audi A4 ST, Jaroslav Honzík na Porsche 911 GT3RSR v Machánkově stáji, Marcel Kusín s BMW, se kterým po nezaviněné havárii v Brně na Jaře zle havaroval a také Josef Venc, který v druhé polovině sezóny sedlá druhý vůz Porsche 911 GT3 RS. Pěkně se také bojuje v D4 do 2000ccm. Na leadra Maděryče nikdo nemá, ale Ostaševski, Janák, Sukop, nebo Forman si to  body rozdávají. Mezi dvoulitrovými auty také přibývá během sezóny strojů i jezdců. Početné pole obstarávají Renaulty Clio, Alfy Romeo. A nezapomeňme na 1400 a 1600ccm. Tam se bojuje také pěkně, jen vozů je pomálu.
 
Michal Kusín BMW M3 Most 04 @ foto Vláďa R
 
Uvidíme tedy v Brně na Podzimní ceně, jakým směrem se bude ubírat závodění v ČR, ale prototypy, které byly vloni ozdobou D4, již zřejmě uvidíme jen v Supersprint Challenge, kde se v Brně představí také Ota Krámský s Osellou a nový okruhový jezdec stáje GSM Stejskal s Lucchini P3 Miloše Beneše.
 
Pořadí na čele jednotlivých divizí MMČR:
 
Divize 4 bez rozdílu tříd:
 
Antonín Charouz - AMG 3000 Mercedes - Mercedes Benz CLK 4,0 – 160
Milan Bezak SK - MB Racing - Porsche 911 GT3 Cup – 83
Andrej Studenic SK - Motorsport R.T.S. Bratislava - Porsche 911 GT3 Cup – 72
Divize 3 – Národní formule 1400
Jiri Micanek Jr. - Micanek Motorsport - Van Diemen NF1400 – 115
David Palmi - Ivo Palmi - Van Diemen NF 1400 – 65
Radek Mifka - Krenek Motorsport ACR - Fiks 03 - 59
Divize 2 – formulové vozy do 2000cm
Hornak Miroslav SK - FRT AMK Skalica - 94
Taxacher Manuell A - Neuhauser Racing - Formula Junior - 51
Wurglitz Philipp A - KAP Motorsport - Formula Junior - 50
Podrobné výsledky naleznete zde
Vláďa Rožánek, www.car.cz 

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose