www.car.cz
 

SRW: Giovanardi zpět u Alfy Romeo
     Pavel Jelínek


Šestinásobný šampión cestovních vozů Fabrizio Giovanardi z Itálie je zpátky v továrním týmu Alfy Romeo Autodelta, za níž se objeví i v brněnském dvojzávodě mistrovství Evropy o posledním květnovém víkendu.

K návratu se rozhodl po roce stráveném v týmu BMW Italy Spain Roberta Ravaglii. „Nechce se mi moc mluvit o uplynulém roce, je to pryč. Teď jsem zpátky, připraven opět vítězit,“ prohlásil sedmatřicetiletý Giovanardi. Šest titulů získal v rozmezí let 1997-2002 s vozy Alfa Romeo 155 a 156. Nejlepšími výsledky loňské sezony byla dvě druhá místa – v Barceloně a v Brně, celkově skončil devátý.

Bývalý jezdec formule 3000 je plný ambicí, ovšem hned při testech ve Vallelunze u Říma ošklivě havaroval. S alfou vylétl v zatáčce Trincea a třísknul s ní do zdi. Vůz zdemolován, řidiče rozbolelo za krkem. Nemocnici v římské nemocnici řekli, že nic vážného se nestalo, takže Giovanardi se vrátil na dráhu.

Giovanardi má za kolegy krajana Gabriele Tarquiniho a brazilského nováčka Augusta Farfuse. Jihoameričan, který se ve svých dvaceti letech stal nejmladším šoférem šampionátu, je loňským šampiónem evropské formule 3000. V roce 2001 byl mistrem evropské formule Renault.

Farfus byl dlouho považován za kandidáta na místo v juniorce Mercedesu v DTM, ale nakonec má místo u Alfy.

Expilot formule 1 Tarquini byl loni po tuhém boji s Němcem Jörgem Müllerem od BMW evropským šampiónem, takže sestava Autodelty se už nyní jeví jako velmi silná.

Martin Straka, Sport
+ pro AMD Brno
 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose