www.car.cz
 

Mičánek junior míří do německého seriálu formule BMW
     Pavel Jelínek


Brněnský  Jiří Mičánek již prozradil  plány na nadcházející sezónu : jeho  sedmnáctiletý syn pojede kromě národní formule také další okruhový seriál  - mezinárodní mistrovství Německa formule BMW .

První závody prestižního seriálu se jedou  18. dubna v Hockenheimu, ale ty ještě Mičánek nestihne. Premiérově se ve formuli BMW představí až 6. června na německém okruhu u  Lausitzringu.  Za zmínku jistě  stojí i  známý fakt, že jeden ze závodů seriálu se pojede 19. září na Masarykově okruhu v Brně, společně se závody  DTM.

Letošní sezóna bude pro Mičánka  hlavně o sbírání  zkušeností a seznamování se se zahraničníémi  okruhy, na nichž se  formule BMW jezdí. Jedním  ze soupeřů brněnského jezdce bude i Michal Vorba  z Vysokého Mýta, který do seriálu  vstupuje  s  cílem jej vyhrát  a postoupit tak do formule 3 000, eventuelně později formule1.

Mičánek se navíc zřejmě objeví i za volantem dalšího  vozu, který tým letos bude nasazovat do okruhových vytrvalostních závodů. V tomto případě  ale podrobnosti nejsou oficiálně k dispozici......

 

 

Termínový kalendář závodů formule BMW MM Německa 2004:


18. dubna - Hockenheim
16. května - Adria
6. června - Lausitzring
27. června - Norisring
1. srpna - Nürburgring
8. srpna - Oschersleben
5. září - Zandvoort
19. září - Brno
3. října - Hockenheim.


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose