www.car.cz
 

Octávia cup: Na čele po sobotě Rosina, Dostál a Matějovský
     tisková zpráva


 
Nedělní boj přinese definitivní verdikt
 
Během soboty absolvovali účastníci Česká pojišťovna – Škoda Octavia Cupu dva měřené tréninky. Nejrychlejší čas ze srovnání obou jízd dosáhl mladý Rosina, který tak získal pole position pro nedělní dopolední sprint.
 
Dalo se pozorovat, že všichni jeli jakoby opatrně, s vědomím vážnosti a důležitosti závěrečného podniku poháru. Nikdo nechtěl chybovat a tak se kvalifikace obešly bez jakýchkoli incidentů. Štefan Rosina každopádně stále odmítal jakkoli hodnotit svůj výkon během dne i v dosavadním průběhu sezóny. „To je hrozně ošidné, pořád se ještě může cokoli stát, jde o náhody, o techniku, třeba ani nedojedu na start. Loni to měl skvěle rozjeté Fanda Došek, mířil na titul a nakonec skončil až třetí,“ opakoval stále púchovský student.
 
Druhý nejrychlejší čas dne patřil Janu Dostálovi, který si po dvou smolných podnicích v Rijece a v Mostě zase začal spravovat chuť. „Jenomže je to za pět minut dvanáct. Uvidíme, start z první řady je vždycky dobrá věc, teď jde jen o to, jak se mi vůbec podaří vyrazit. Mívám s tím problémy,“ přemýšlel Dostál. Třetí místo obsadil Michal Matějovský, který se během posledních závodů neustále evidentně zlepšuje a zlato z předchozího podniku v Mostě jakoby mu do žil nalilo novou sebedůvěru.
 
 „Počítal jsem body, samozřejmě. Ve hře je hodně a myslím, že někde vepředu bych být mohl. Hlavně jde o dobrý start a pak o vyrovnanou jízdu,“ plánoval Michal. Čtvrtý čas a tedy druhou řadu na startu vedle Matějovského si vyjel Janák a pátá pozice patří Lackovi. „Já jsem ale fakt nikomu nepřijel krást body, prostě mi vyšel volný víkend mezi závody trucků, tak si chci zazávodit zase s něčím jiným,“ vysvětloval Adam. Ze šestého místa bude v neděli startovat do sprintu Došek. „S tou třetí řadou jsem celkem spokojený. To je solidní pozice, ze které se dá docela pěkně útočit,“ řekl František. Musel každopádně padnout dotaz i na pocity právě po loňském finále, kdy mu stačilo k zisku titulu celkového vítěze poháru dojet na sedmém místě. Ze skrumáže po startu ale vyšel nejhůř a celé pole soupeřů pronásledoval až z poslední pozice. Výsledné desáté místo mu pak stačilo až na třetí pozici celkově. „Na psychické bloky rozhodně netrpím, to si člověk nesmí připouštět. Budu každopádně dělat všechno proto, aby to letos bylo lepší, než loni,“ slíbil Fanda.
 
Sedmý čas z tréninku zaznamenal Vršinský, osmý Gottwald, devátý Jupa a desátý Brejla. Prvních deset jezdců bylo opět naskládáno v jediné sekundě a tak se opět potvrzuje trend vyrovnanosti vozů i jezdců v prestižním poháru. Nedělní dopolední sprint na osm kol Masarykova okruhu startuje ve tři čtvrti na jedenáct a jeho výsledek rozhodne o postavení na roštu pro odpolední hlavní závod na patnáct kol.
(25.9. 2004)
 
tisk info
Fotografie, audio a video záznamy ze závodů Česká pojišťovna - Škoda Octavia Cup 2004 jsou k dispozici na internetových stránkách www.cp.octaviacup.cz

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose