www.car.cz
 

Do Mostu míří FIA CE na okruzích i Sven Hannavald!
     3.8.2014 23:33 - Vladimír Rožánek


Druhý srpnový víkend bude v Mostě patřit rychlým formulovým monopostům, ale také Porsche Challenge nebo VW Castrol Cupu, kde se přihlásil i skokan na lyžích Sven Hannavald.

Startovní listina FIA zone CE v divizi 2 a 3 čítá celkem 25 rychlých formulí. Chybět nebude Franz Woess z Rakoska s Dallarou 308 Opel Spiess, vedoucí muž ESET F3 Cup Florian Schnitzenbaumer na Dallara 302 Opel Spiess, Italové Vagganini a Milani na Dallara 308 Fiat, ani vedoucí Eset L21 Cupu Christoph von Grünigen na Formuli Masters, svou Dallaru 308 Volkswagen přiveze do Mostu také Rakušan Josef Neuhauser, kterého známe také z Interserie, která má v severočeském městě velkou tradici. Na domácí trati se předvede i Josef Záruba s formulí Renault 2.0, tedy vedoucí muž Eset formula Renault, Omega Constellation Replica který se jinak věnuje Northern European Renault Cupu. V divizi dvě uvidíme Chabra, včetně Tomíka na Glorii, či Van Diemenu a Jaroslava Pospíšila s Tomis 03. Zahraniční pole ještě doplní Mathias Stark s formulí Renault.

Cestovní vozy D4 a D5 mají v plánu vytrvalostní závod na 3 hodiny, kde pojede Miroslav a Maťo Konopka na Porsche GT3R, jinak vedoucí můž pořadí Eset Endurance. Na start se postaví celkem 14 posádek. Z Rakouska k nám dorazí dvojice Florian Renauer/Hannes Gsell na Ginettě G50GT, která tak bude konkurovat Valáškovi s Horňákem se stejným strojem. S Ferrari 430 pojede duo Vacík/Klobása a s novějším Ferrari 458 GT3 Scuderia Praha pojede Písařík a Jaromír Jiřík, tedy bývalý trenér tenistky Sukové, který má na svém kontě úspěchy z FIA GT3 series, nebo ADAC GT Masters. Poláci pak mají zastoupení v divizi do 2000ccm s Renaultem Clio RS III.

Sprint do 2000ccm, neboli Eset TWC vede Maciej Szkudlarek z Polska a kromě něj se připraveno celkem 25 startujících, z nichž připomeňme Rakušana Petera Schobera s BMW 320i E46, Svince Sustera s Alfou Romeo 156, Švýcara Wani Finkbonera s Renaultem Clio, kterého známe ze Škoda Pickup Cupu, Petra Mužíka a Vladimíra Ostaševského na Cliu RS, či Františka Doška s Peugeotem 308. Na Lotusech Exige se představí Mandelík a Fried.

Sprint Eset do a nad 3500ccm představí pravděpodobně 16 vozů a chybět nebudou Mercedesy GT3 Knolla, Kravczyka nebo Machánka, equipu BMW s jezdci Válkem, Skalickým, Erdelyim, Kratinou, Sládečkou a Kačírkem.V divizi 5 pojede Tomáš Kusý s Lotusem Evora GT-R a Porsche přiveze do Mostu Miroslav Konopka ze Slovenska, Martin Jansa a Adrej Lewandowski z Polska.

Zajmavé souboje předvedou jezdci Porsche GT3 Cup Challenge, kde se o slovo přihlásí Adam Gladysz, Litevec Gelzinis, Poláci, včele s Moczulskim, Bilinskim a Jedlinskim, ale také Turci.

Volkswagen Castrol Cup pak završí výčet závodů při FIA ZONE CE v Mostě. Z domácích jezdců se představí Aleš Jirásek, který se zapojí do soubojů identických vozů VW s lyžařem Svenem Hannavaldem z Nměmecka, Rusem Vokhrinsevem, Geffry Krugerem z Jihoafrické republiky, či s Poláky Kisielem a Rzepeckim.

Časový harmonogram výkendu naleznete na přiloženém odkazu na stránky autodromu Most:

http://www.autodrom-most.cz/cz/zavody-2014/mistrovstvi-fia-zony-mezinarodni-mistrovstvi-cr-automobilu-na-okruzich-8-10-8-2014/casovy-harmonogram-2/

Pořadí Eset V4 Cupu: http://www.eset-v4.com/body/

Srdečně Vás zveme k návštěvě FIA zone CE a těšíme se naviděnou v Mostě.

Vláďa Rožánek

FIA ZONE CE


 
 
Fotogalerie:   FIA Truck Prix Most 2010 objektivem V. Rožánka

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose