www.car.cz
 

Nebývalá podívaná v Mostě - V sobotu 16.10. PRC Ford s motorem F1!
     tisková zpráva


Hlavními lákadly setkání nazvaného "Sportscar Festival Meeting - ProtoCup 2004" bude účast domácí špičky pilotů těchto krásných vozů současnosti i z doby, kdy se tyto vozy proháněly po městských okruzích na konci 70.let. Diváci se tak mohou těšit na jedinečné setkání s lidmi zvučných jmen, jako je Miroslav Adámek, Otakar Krámský, Miran Velkoborský, Michal Dolák, Karel Jílek, či Válek . Celkem se očekává účast zhruba 20 současných či bývalých jezdců, kteří představí 15-20 sportovních prototypů nejen v prostorách boxů autodromu, ale během tří vstupů na závodní trať se ukáží nejen ve své kráse, ale i v pořádné síle a rychlosti.

Michal Dolák PRC BMW Brno @ foto Vláďa R


K vidění bude například vůz Osella BMW K04 v rukou Otakara Krámského,  dále Lucchini P3-96M BMW týmu GMS stejně jako vůz Tampoli LMP675, který spolu s týmem Renauer představí Petr Válek. Nebude ovšem chybět ani plejáda historických unikátů, které známe z našich kopců, jako MTX 2-03 Petra Rokyty, MTX 2-01 Petra Vondráka či krásná slečna v krásném a rychlém spideru Baghira Škoda, Edita Prášková. Účast dalších jezdců a jezdkyň je v jednání, ovšem již dnes víme, že zde nebude chybět další legenda Jiří Švec se svým vozem Alfa Romeo a plejáda dalších jezdců, známých i méně známých a dokonce některé vozy by se zde měly prezentovat úplně poprvé po rekonstrukci a pečlivé renovaci.

Podle poslední zprávy z CarDo racing uvíme v Mostě i PRC Ford DVR 3500ccm, který pochází z dílny Stodarta a stejné motory je možné spatřit právě ve formuli F1!

Ke dvěma testovacím jízdám ho přiveze Pedrazza Racing Cars a pilotovat ho bude mladý mostecký závodník Michal Dolák.

Emanuell Pedrazza s PRC Ford DVR F1 @ foto Vláďa R


Nad celou akcí drží patronát profesionální závodní tým Cardo Racing, který je zárukou perfektní organizace, dále děkujeme Autodromu Duhová energie Most, který vyšel vstříc tomuto setkání. Bez této pomoci by náš server www.vrchy.com těžko mohl podobnou akci uskutečnit. Zajímavostí je určitě i mediální spolupráce se servery www.car.cz, www.motormix.cz, www.dovrchu.cz, www.dailysportscar.com, www.gt-eins.de a dále s Českým rozhlasem 1 Radiožurnálem a periodiky AutoTip, Svět motorů či Auto Šport Petty Racing. Profesionální zpracování zajistí naši oficiální partneři FTJ Video a nedostižný fotograf Petr Frýba

Edita Prášková Baghira Škoda 720.

tisk info

Roman Krejčí

 

 


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose